Care este reteta succesului? Incepe cu energie, initiativa si inteligenta, apoi adauga o linie de integritate, un varf de onestitate, doua masuri de generozitate si foarte multa dorinta de a face mai mult decat pana acum. Warren Buffett a subliniat aceste calitati intr-un discurs la inceputul anului 2001 sustinut la Universitatea din Georgia si putem fi siguri ca acestea raman valabile si astazi, scrie Entrepreneur.com.

Publicatia Wall Street Journal a lansat recent o lista cu salariile din 2017 ale directorilor de companii (CEO) care alcatuiesc indicele S&P 500. (Mediana veniturilor a fost de 12,1 milioane de dolari). Entrepreneur.com a centralizat o serie de citate despre succes de la acei CEO de companii care reprezinta varful piramidei corporative din Statele Unite.

Cei mai bine platiti barbati CEO:

  • Hock Tan, CEO Broadcom (salariu in 2017: 103,2 milioane de dolari): "Este minunat sa inovezi - am un respect deplin pentru asta - dar este, de asemenea, grozav sa obtii un castig in urma inovatiilor si a investitiilor pe care le faci".
  • Les Moonves, CEO CBS (salariu in 2017: 69,3 milioane de dolari): "In afaceri, este mai important sa socializezi cu alti oameni decat sa fii mai inteligent decat ei - desi nici aceasta din urma nu prisoseste".
  • Jeff Bewkes, CEO Time Warner (salariu in 2017: 49 milioane dolari): "EQ este egal cu IQ-ul... inteligenta emotionala, inteligenta intelectuala. Nu vreau sa spun ca similare. Vreau sa spun ca sunt, probabil, la fel de importante. ... Majoritatea esecurilor pe care le-am vazut ... in industria media sau, in general, in alte sectoare de afaceri - s-au produs mai mult dintr-o neglijare a EQ sau a relatiilor sociale mai mult decat au aparut din cauza unei erori a inteligentei analitice".

Cele mai bine platite femei CEO:

  • Indra Nooyi, CEO PepsiCo (salariu in 2017: 31,1 milioane de dolari): "Ajuta-i si pe altii sa creasca. Maretia nu vine dintr-o pozitie, ci din a ajuta la construirea viitorului. Noi toti, aflati in pozitii de putere, avem obligatia de a-i trage si pe altii in sus".
  • Debra Cafaro, CEO Ventas (salariu in 2017: 25,3 milioane de dolari: "A fi un lider este intr-adevar ceva diferit. Incerc continuu sa invat, sa devin mai buna in ceea ce fac in fiecare zi, sa invat din greselile mele si sa ii ascult pe acei oameni de care imi pasa".
  • Marillyn Hewson, CEO Lockheed Martin (salariu in 2017: 22,9 milioane de dolari): "Fii performant la locul curent de munca, dar daca se iveste o oportunitate si are sens sa o urmezi, nu da inapoi".
  • Phebe Novakovic, CEO General Dynamics (salariu in 2017: 21,5 milioane de dolari): "Rezultatele conteaza - iar rezultatele sunt, la sfarsitul zilei, tot ce conteaza cu adevarat".
  • Mary Barra, CEO General Motors (salariu in 2017: 22 milioane de dolari): "Daca nu iti iubesti slujba, pe motiv ca nu esti platit corect fata de altii sau nu mai exista provocari profesionale, trebuie sa schimbi ceva in acest sens".

Directorii generali cu cele mai mici salarii:

  • Larry Page, CEO Alphabet (salariu in 2017: 1 dolar): "Esti probabil pe drumul cel bun daca te simti precum un melc pe trotuar in timpul unei furtuni. Noi asa ne-am simtit dupa ce am golit de trei carduri de credit pe care le-am folosit sa cumparam hard-disk-uri cat sa acopere un camion. Acesta a fost de fapt primul hardware utilizat pentru Google".
  • Warren Buffett, CEO Berkshire Hathaway (salariu in 2017: 100.000 de dolari) "Cautam trei lucruri cand angajam oameni. Cautam inteligenta, initiativa sau energie si cautam integritate. Daca nu dispui de aceasta din urma, primele doua te vor ucide profesional".

Sursa foto: Rawpixel.com / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri