Ministrul italian de interne Matteo Salvini a interzis din nou sambata accesul in porturile Italiei pentru doua nave ale unei organizatii neguvernamentale (ONG) care navigheaza in largul coastelor libiene, ''asteptand incarcatura lor cu fiinte umane'', a declarat el pe Facebook, relateaza AFP.

''In timp ce nava Aquarius navigheaza catre Spania (sosirea ei fiind prevazuta sa aiba loc duminica), alte doua nave ale unui ONG, navigand sub pavilion olandez (Lifeline si Seefuchs), au sosit in largul coastelor libiene, in asteptarea incarcaturii lor cu fiinte umane abandonate de catre calauze'', a declarat Matteo Salvini, care este de asemenea vicepremier si sef al Ligii (extrema dreapta), scrie Agerpres.

''Sa stie acesti domni ca Italia nu mai vrea sa fie complice la afacerile imigratiei clandestine si, prin urmare, sa caute alte porturi (non-italiene), catre care sa se indrepte. In calitate de ministru si de tata, o fac pentru binele tuturor'', a mai spus Salvini.

Refuzul Italiei, din 10 iunie, de a primi nava umanitara Aquarius, care avea la bord peste sase sute de imigranti, a aruncat Europa intr-o noua criza politica in privinta imigratiei. Nava s-a aflat in situatia de a nu avea o destinatie, pana cand Spania a propus s-o primeasca in portul Valencia. O parte dintre pasageri a fost transferata la bordul a doua nave italiene, inainte ca cele trei nave sa ia calea Spaniei, unde ar urma sa soseasca duminica.

Sursa foto: Alexandre Rotenberg / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri