Imigratia este o problema ce necesita o solutie europeana, a insistat sambata cancelarul german Angela Merkel, refuzand sa faca vreun pas inapoi in disputa pe acest subiect cu aliatii ei conservatori bavarezi care ii ameninta existenta coalitiei guvernamentale, relateaza agentiile Reuters si EFE.

Cancelarul continua astfel sa respinga planul ministrul de interne Horst Seehofer de expulzare a imigrantilor sositi in Germania, dar care au fost inregistrati anterior intr-un alt stat al Uniunii Europene. O asemenea masura ar anula politica usilor deschise fata de imigranti promovata de Angela Merkel si ar fi o lovitura serioasa data autoritatii ei, precum si sistemului Schengen, intr-o perioada in care se intensifica din nou tensiunile in interiorul UE pe tema imigratiei.

Dar in mesajul ei saptamanal de sambata, cu trei zile inaintea intalnirii cu presedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul Angela Merkel a dat de inteles ca ramane pe aceeasi pozitie.

"Este o provocare europeana ce necesita o solutie europeana. Si consider aceasta chestiune decisiva pentru unitatea Europei", a indicat sefa guvernului de la Berlin, care doreste in cele mai putin de doua saptamani ramase pana la Consiliul European sa ajunga la intelegeri cu partenerii europeni pentru revizuirea sistemului european de azil, discutii care avanseaza greu mai ales din cauza opozitiei unor state fata de redistribuirea obligatorie a imigrantilor intre statele UE.

Dar ministrul Horst Seehofer nu pare dispus sa mai astepte si membri ai partidului sau Uniunea Crestin-Sociala (CSU) afirma ca incepand de luni el isi va pune in aplicare planul de expulzare a imigrantilor daca pana atunci nu ajunge la un compromis cu Angela Merkel.

In urma unui asemenea afront, Angela Merkel ar putea sa-l demita pe Seehofer, ceea ce insa ar putea insemna si ruperea indelungatei aliante dintre Uniunea Crestin-Democrata (CDU) si Uniunea Crestin Sociala (CSU), precum si pierderea majoritatii in legislativ pentru noua 'mare coalitie'.

Sursa foto: 360b / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri