Recep Erdogan va conduce Turcia inca cinci ani, dupa alegerile prezidentiale de duminica. Acesta a obtinut un scor de 52,5% dupa numararea a peste 99% dintre voturi, in timp ce principalul sau rival a obtinut doar 30,7%, scrie Hotnews.

Tayyip Erdogan si alianta de la guvernare au invins in alegerile prezidentiale si parlamentare de duminica, cel mai important test electoral din ultimul deceniu si jumatate. Victoria in alegeri ii aduce lui Erdogan puterile executive si discretionare pe care si le dorea si ii va extinde controlul asupra natiunii cu 81 de milioane de cetateni cel putin pana in 2023.

Erdogan a castigat alegerile prezidentiale din primul tur, el avand un scor de 52,5% dupa numararea a peste 99% dintre voturi. Partidul sau, AK Party, a obtinut doar 42,5% dintre voturi, dar aliatii de la guvernare (formatiunea nationalista MHP) au si ei 11,1%.

Turcia a ales sa "lupte cu determinare impotriva tuturor grupurilor teroriste ", a declarat luni presedintele Recep Tayyip Erdogan dupa castigarea alegerilor prezidentiale, relateaza dpa.

In timp ce Erdogan se bucura de victorie, liderii opozitiei turce acuza ca rezultatul a fost manipulat.

Recep Erdogan a fost prim-ministru intre 2003 si 2014. In mod normal, alegerile prezidentiale ar fi avut loc in 2019, dar au fost devansate la dorinta sa, dupa ce Constitutia a fost modificata pentru a-i oferi mai multe puteri.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri