"Presedintele Partidului pentru Dreptate si Dezvoltare si premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a devenit primul presedinte ales de popor", a transmis, prin Twitter, Bekir Bozdag, potrivit Mediafax.

Ministerul Justitiei a confirmat ca mesajul a fost transmis de pe contul oficial de Twitter al ministrului de resort.

Potrivit agentiei Anatolia, dupa numararea a 90 la suta din voturi, Erdogan a obtinut 52 la suta din voturi, situatie care i-ar permite sa castige scrutinul prezidential din primul tur.

Pe locul al doilea este Ekmelettin Ihsanoglu, candidatul coalitiei opozitiei, condusa de Partidul Popular Republican (CHP), care a obtinut 39 la suta din voturi.

Citeste si:

Selahattin Demirtas, candidatul Partidului Popular Democrat (HDP), a obtinut 9 la suta.

Scrutinul prezidential din Turcia s-a incheiat duminica dupa-amiaza, prezenta la urne fiind estimata la aproximativ 70-75 la suta.
Aproximativ 53 de milioane de alegatori au fost chemati la urne pentru a decide intre premierul islamisto-conservator Recep Tayyip Erdogan, aflat la putere din 2003, si doi adversari ai acestuia din opozitie - Ekmelettin Ihsanoglu si Selahattin Demirtas.

"Poporul nostru isi alege pentru prima data fara intermediari presedintele. Este un eveniment foarte important in istoria politica a Turciei", a declarat Erdogan, favoritul scrutinului, intr-o sectie de votare din Istanbul.