Comisia Europeana cere amendarea Romaniei cu suma de 1,8 milioane de euro plus 21.000 de euro zilnic pentru fiecare zi in care nu transpune directiva privind spalarea banilor, a tinut sa precizeze pentru G4Media.ro purtatorul de cuvant al Comisiei, Christian Wigand.

Decizia, luata de CJUE

Potrivit oficialului UE, Comisia a propus aceasta sanctiune financiara joi, cand a trimis Romania in judecata in fata Curtii Europene de Justitiei pentru neimplementarea directivei (CJUE), iar decizia finala privitoare la amenda va fi luata de CJUE.

Termenul pentru transpunerea de catre statele membre in legislatiile lor nationale a celei de A patra directive privind combaterea spalarii banilor a fost 26 iunie 2017. In ceea ce priveste Romania, proiectul de lege pentru transpunerea directivei, realizat de Guvern, este in parlament si va fi luat in discutie abia in sesiunea din toamna.

Parlamentul a ignorat proiectul

Cu toate ca a avut la dispozitie o sesiune extraordinara de aproape 3 saptamani, parlamentul a ignorat complet acest proiect, desi era iminenta amendarea Romaniei pentru nerespectarea legislatiei europene. In schimb, Parlamentul a trecut la foc automat proiecte extrem de controversate, precum Codul Penal.

Comisia Europeana a trimis joi Romania si Grecia in fata Curtii de Justitie a UE pentru neindeplinirea obligatiei de a transpune in legislatia lor nationala cea de a patra directiva privind combaterea spalarii banilor, potrivit unui comunicat de presa al executivului european.

Sursa foto: Joyseulay / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri