George Maior a fost convocat la MAE pentru a da explicatii in urma declaratiilor facute de ambasadorul Romaniei la Washington pe tema scrisorii avocatului lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, trimisa mai multor oficiali romani, scrie Digi24.

George Maior nu a avut o pozitie aprobata la nivelul MAE sau al Guvernului si nu reprezinta pozitia MAE, transmite Ministerul Afacerilor Externe intr-un comunicat.

„Ii asiguram pe partenerii nostri internationali ca in Romania exista vointa politica necesara din partea Guvernului Romaniei si a Coalitiei de Guvernamant de a garanta functionarea corecta a statului de drept, cu respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democratii si combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul coruptiei. Domnul Ambasador George Maior a avut o pozitie care nu a fost aprobata la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului si nu reprezinta pozitia MAE. Un ambasador al Romaniei ar trebui sa fie preocupat ca, in conformitate cu Conventia de la Viena cu privire la relatiile diplomatice, sa reprezinte intotdeauna interesele statului roman in statul in care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul national asa cum decurge el din consensul la nivel institutional si sa se abtina de la declaratii publice de natura sa afecteze negativ relatiile bilaterale cu alte state. Reamintim ca liniile de actiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul institutiilor din Romania si orice abatere va atrage raspunderea acestora, conform procedurilor in vigoare. In acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicatii in Centrala MAE”, a precizat MAE in comunicat.

Ambasadorul Romaniei la Washington, George Maior, a afirmat, luni, referitor la scrisoarea transmisa autoritatilor de la Bucuresti de avocatul presedintelui presedintelui american Donald Trump, Rudolph Giuliani, catre oficialii romani, in care cere verificarea protocoalelor secrete ale SRI, ca acesta este un personaj „spumos si combativ”, el reprezentand „expresia unui lobby initiat de anumite forte” care vor sa apere persoane din Romania cu probleme penale.

Citeste si:
Sedinta pentru investirea Guvernului Orban va avea loc pe 24 februarie
Sedinta Parlamentului pentru...
Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Romanul infectat cu coronavirus si internat in Japonia se simte bine
Setari Cookie-uri