Negociatorul-sef al Uniunii Europene privind Brexit-ul, Michel Barnier, s-a declarat deschis unei scurte prelungiri a discutiilor cu Londra privind iesirea din blocul comunitar, aflate in prezent in impas, indicand ca ele ar trebui sa poata fi incheiate "pana la mijlocul lunii noiembrie", relateaza AFP, potrivit Agerpres.

Pana acum, este oficial prevazut ca negocierile dintre Londra si Bruxelles sa se incheie pana la un summit al liderilor tarilor din UE la 18 octombrie.

"Tinand cont de timpul necesar ratificarii acordului iesirii "Marii Britanii din UE" de catre parlamentele britanic si european, trebuie sa incheiem negocierile pana la mijlocul lunii octombrie", a declarat Michel Barnier intr-un interviu publicat duminica de cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

"Este posibil. Noi avem nevoie nu de timp, ci de decizii politice", a adaugat el, facand referire la guvernul britanic.

Negocierile dintre Londra si Comisia Europeana avanseaza extrem de greu in prezent, si se profileaza riscul unui Brexit fara acord, din cauza unor divergente care vizeaza in special relatiile comerciale ale celor doua blocuri, dar si chestiunea frontierei irlandeze.

In fata blocajului, cele doua parti incep sa ia in considerare prelungirea discutiilor.

Ministrul britanic responsabil cu Brexit-ul, Dominic Raab, a vorbit la randul sau miercuri despre "o marja de manevra" in privinta calendarului.

Iesirea Marii Britanii din UE este programata pentru sfarsitul lunii martie 2019. Barnier a reiterat ca UE este pregatita, in cazul unui acord semnat, sa continue pana la sfarsitul lui 2020 sa trateze Marea Britanie ca tara membra pentru a ajuta la tranzitie, insa fara ca Londra sa aiba drept de vot in deciziile europene.

Sursa foto: Shutterstock / Belish

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri