Israelul si-a exprimat marti ''tristetea'' dupa moartea a 15 membri ai echipajului unui avion militar rusesc doborat, din greseala, de catre apararea antiaeriana siriana, care viza aparate israeliene, dar a aruncat vina asupra regimului lui Bashar Al-Assad si a aliatilor lui, relateaza AFP si DPA, citate de Agerpres.

Armata israeliana a contestat intr-un comunicat faptul ca aviatia sa, care efectua in acel moment un raid in Siria vecina, s-a folosit de avionul rusesc drept paravan pentru a scapa de tirurile siriene, cum au afirmat responsabili rusi.

In comunicat, ce reprezinta prima reactie publica israeliana la evenimentele de luni seara, armata israeliana a afirmat ca aparatele sale au atacat o instalatie a armatei siriene, de unde sisteme folosite la productia unor arme de precizie erau pe cale sa fie livrate Iranului pentru miscarea siita libaneza Hezbollah in Liban. Iranul si Hezbollahul, doi mari inamici ai Israelului, sunt, impreuna cu Rusia, principalii sustinatori ai regimului lui Bashar al-Assad.

''Israelul isi exprima tristetea ca urmare a mortii membrilor echipajului avionului rusesc doborat noaptea trecuta de catre apararea antiaeriana siriana. Israelul considera regimul lui Assad, a carui armata a doborat avionul rusesc, pe deplin responsabil de acest incident '', a indicat armata israeliana'', declara armata israeliana.

Avionul rusesc de recunoastere, de tipul Il-20, a fost doborat in noaptea de luni spre marti de o racheta S-200 deasupra Marii Mediterane, la circa 30 de kilometri de coasta siriana, in timp ce se indrepta catre baza aeriana rusa de la Hmeimim, in Siria, la numai cateva minute dupa un atac efectuat in Siria de patru avioane F-16 ale armatei israeliene.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »



Citeste si
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"