Israelul si-a exprimat marti ''tristetea'' dupa moartea a 15 membri ai echipajului unui avion militar rusesc doborat, din greseala, de catre apararea antiaeriana siriana, care viza aparate israeliene, dar a aruncat vina asupra regimului lui Bashar Al-Assad si a aliatilor lui, relateaza AFP si DPA, citate de Agerpres.

Armata israeliana a contestat intr-un comunicat faptul ca aviatia sa, care efectua in acel moment un raid in Siria vecina, s-a folosit de avionul rusesc drept paravan pentru a scapa de tirurile siriene, cum au afirmat responsabili rusi.

In comunicat, ce reprezinta prima reactie publica israeliana la evenimentele de luni seara, armata israeliana a afirmat ca aparatele sale au atacat o instalatie a armatei siriene, de unde sisteme folosite la productia unor arme de precizie erau pe cale sa fie livrate Iranului pentru miscarea siita libaneza Hezbollah in Liban. Iranul si Hezbollahul, doi mari inamici ai Israelului, sunt, impreuna cu Rusia, principalii sustinatori ai regimului lui Bashar al-Assad.

''Israelul isi exprima tristetea ca urmare a mortii membrilor echipajului avionului rusesc doborat noaptea trecuta de catre apararea antiaeriana siriana. Israelul considera regimul lui Assad, a carui armata a doborat avionul rusesc, pe deplin responsabil de acest incident '', a indicat armata israeliana'', declara armata israeliana.

Avionul rusesc de recunoastere, de tipul Il-20, a fost doborat in noaptea de luni spre marti de o racheta S-200 deasupra Marii Mediterane, la circa 30 de kilometri de coasta siriana, in timp ce se indrepta catre baza aeriana rusa de la Hmeimim, in Siria, la numai cateva minute dupa un atac efectuat in Siria de patru avioane F-16 ale armatei israeliene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri