Amazon a aratat clar ca vrea sa fie lider in domeniul caselor inteligente. In prezent, compania a facut un pas inainte, investind intr-un startup care construieste case prefabricate, potrivit CNBC.

La inceputul acestei saptamani, Amazon a declarat ca Alexa Fund a investit in Plant Prefab, o companie din California de Sud care sustine ca utilizeaza procese si materiale de constructie durabile pentru a construi case prefabricate personalizate pentru familii mai mici sau mai mari.

Startup-ul are ca scop utilizarea automatizarii pentru a construi case mai rapid si pentru a reduce din costuri.

Este o piata noua pentru Amazon si Alexa Fund, care sprijina startup-uri focusate pe tehnologii de recunoastere vocala. Investitia vine la mai putin de o saptamana dupa ce Amazon a lansat mai mult de 20 de dispozitive inteligente pentru casa de la Alexa, inclusiv un cuptor cu microunde si un amplificator care poate fi controlat de asistentul vocal Alexa. Totodata, la inceputul acestui an, Amazon a achizitionat soneria inteligenta Ring si a spus ca lucreaza la un robot nou pentru casa.

Voice a aparut ca o tehnologie mai deosebita pentru casa, iar acum exista peste 20.000 de dispozitive inteligente compatibile cu Alexa, de la 3.500 de branduri diferite”, a precizat Paul Bernard, directorul general al Alexa Fund.

Cum foloseste Walmart...
Citeste si: [GALERIE FOTO] S-a deschis "magazinul viitorului"

Amazon s-a alaturat companiei Obvious Ventures, care a fost fondata de Ev Williams de la Twitter, in runda de finantare a Plant Prefab de 6,7 milioane dolari.

Piata de case inteligente se asteapta sa creasca pana la 53 miliarde de dolari pana in 2022, potrivit Zion Market Research.

Sursa foto: Shutterstock / Eric Broder Van Dyke

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Cum a ajuns UiPath cel mai mare startup de inteligenta artificiala