21 Decembrie 2006

CE impune restrictii Bulgariei in privinta traficului aerian

CE a confirmat ieri ca Bulgariei i se vor aplica restrictii in ceea ce priveste traficul aerian, din cauza unor "deficiente importante" in materie de control asupra securitatii aviatiei civile din aceasta tara informeaza NewsIn. Impunerea de catre Comisie a unei clauze in acest domeniu inseamna ca autorizatiile si certificatele emise de aviatia civila bulgara nu vor mai fi automat valabile in restul tarilor UE, a explicat Comisia.

Companiile si avioanele bulgare vor depinde, prin urmare, de acorduri ce vor trebui negociate cu fiecare stat membru in parte, asa cum se intampla si in prezent, a adaugat un purtator de cuvant al Comisiei.

Pentru a-si justifica decizia, Comisia invoca "importante deficiente constatate in capacitatea administrativa a autoritatilor aviatiei civile bulgare in domeniul controlului asupra securitatii in general si in ceea ce priveste certificarea capacitatii de zbor si de intretinere". "Personalul este insuficient si pregatirea profesionala a oamenilor nu le permite sa se achite de sarcini la standardele cerute", a precizat Comisia.

Raportul Comisiei din septembrie, care confirma data de 1 ianuarie 2007 ca data de aderare pentru Bulgaria si Romania, avertiza ca anumite companii bulgare ar putea fi incluse pe lista neagra a transportatorilor aerieni interzisi in UE, daca autoritatile de la Sofia nu remediaza"gravele insuficiente" identificate de Agentia europeana pentru Securitate Aeriana.



Citeste si