Initial, votul trebuia sa aiba loc miercuri, 14 noiembrie, dar, potrivit unor surse europene consultate de G4Media.ro, decizia de devansare cu o zi a fost luata ieri, la solicitarea socialistilor.

Votul asupra rezolutiei privind statul de drept din Romania va avea loc in aceeasi zi cu publicarea de catre Comisia Europeana a raportului MCV, care se asteapta a fi unul extrem de dur la adresa majoritatii guvernamentale de la Bucuresti.

Draftul rezolutiei Parlamentului European privind statul de drept din Romania foloseste formulari extrem de dure fata de autoritatile din Romania si vorbeste in termeni fara precedent despre legislatia promovata de coalitia PSD-ALDE in domeniile justitie, anti-coruptie, mass-media, ONG-uri.

Proiectul de rezolutie a fost convenit de reprezentantii grupurilor politice din comisia de justitie si libertati a Parlamentului European (Comisia LIBE).

Noul Hyundai i40, disponibil...
Citeste si: Noul Hyundai i40, disponibil si in Romania: start de la 25.000 de euro

Draftul Rezolutiei, de o duritate extrema, este de fapt un rechizitoriu la adresa marilor modificari facute de Parlament si Guvern in justitie, lupta anti-coruptie si alte domenii – cheie, precum libertatea de exprimare si libertatea ONG-urilor.

Draftul condamna ”interventia violenta si disproportionata” a jandarmilor si politistilor la protestul diasporei din 10 august.

Sursa foto: By symbiot / Shutterstock.com