Ministrul britanic al muncii si pensiilor, Amber Rudd, a declarat sambata ca acordul premierului Theresa May privind Brexit-ul a fost cea mai buna optiune posibila si singurul plan disponibil pentru iesirea din Uniunea Europeana, desi a recunoscut ca ar putea sa fie nevoie de un plan B, potrivit Reuters.

Parlamentarii britanici par pregatiti sa respinga acordul lui May intr-un vot care va avea loc marti, o decizie ce risca sa impinga a cincea economie a lumii intr-o incertitudine si mai mare si sa lase deschise o serie de posibile rezultate, inclusiv un Brexit necontrolat, conform Agerpres.ro.

"Cel mai bun acord pe care il avem este cel inaintat de premier", a spus Amber Rudd la BBC. "Nu exista decat un singur plan", a adaugat ea.

May a spus ca parlamentarii trebuie sa ii aprobe acordul de retragere, pentru ca in caz contrar risca ori o iesire dureroasa fara acord din UE, ori chiar renuntarea la Brexit, insa Rudd a precizat ca ar putea fi nevoie de un plan B.

"Daca planul (premierului May) nu trece, orice se poate intampla: un vot al poporului, o optiune de tip 'Norvegia plus'. Oricare dintre aceste optiune ar putea aparea", a spus ea.

Norvegia nu este membra a UE, dar face parte din piata unica, ceea ce permite libertatea de miscare a bunurilor, capitalului, serviciilor si cetatenilor. O optiune de tip 'Norvegia plus' prevede de asemenea o ramanere a Marii Britanii in uniunea vamala, din care Norvegia nu face parte.

Unii parlamentari pro-UE, inclusiv din Partidul Conservator al premierului May, si-au exprimat de asemenea sprijinul pentru un al doilea referendum privind apartenenta la UE sau un 'vot al poporului'.

Rudd a spus ca indiferent daca May va pierde votul de marti, ar trebui sa ramana prim-ministru. "Nu se pune problema ca ea sa plece", a adaugat ministrul muncii si pensiilor.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri