Firma taiwaneza Foxconn si producatorul japonez de echipamente electronice Sharp sunt in stadiul final al negocierilor cu autoritatile locale din Guangdong, China, pentru construirea unei fabrici de cipuri de ultima generatie, a anuntat publicatia nipona Nikkei, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Valoarea investitiei s-ar putea ridica la 1.000 de miliarde de yeni (noua miliarde de dolari), cea mai mare parte fiind suportata de guvernul din Zhuhai prin reduceri de taxe si subventii, sustine ziarul financiar nipon, fara a cita sursa informatiei.

Foxconn si Sharp intentioneaza sa demareze constructia fabricii in 2020, precizeaza Nikkei.

Reprezentantii Foxconn si Sharp nu au fost imediat disponibili pentru comentarii.

Foxconn, principalul furnizor din Asia al Apple, a preluat anul trecut controlul grupului japonez Sharp.

Si presa din Vietnam anunta luna aceasta ca Foxconn ia in considerare infiintarea unei fabrici in statul asiatic, pentru a atenua orice impact al razboiului comercial dintre SUA si China.

Informatia vine dupa ce recent cativa directori intervievati de Reuters au selectat Vietnam si vecina Thailanda ca destinatii preferate in cazul in care vor trebuie sa-si mute operatiunile din cauza escaladarii conflictului comercial.

"Foxconn Group si autoritatile din Hanoi lucreaza la un plan ce prevede deschiderea unei facilitatile de productie a iPhone-urilor in Vietnam, pentru a reduce impactul razboiului comercial dintre SUA si China", a anuntat publicatia Vietnam Investment Review.

Cotidianul financiar japonez Nikkei a informat recent ca Apple Inc a cerut subcontractorilor taiwanezi care ii asambleaza smartphone-urile, Foxconn si Pegatron, sa renunte sa mai introduca linii suplimentare de productie dedicate celui mai ieftin model de iPhone, iPhone XR, din cauza unei cereri dezamagitoare pentru acest model.

Sursa foto: Shutterstock / 360b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri