Guvernul olandez a anuntat sambata ca este in discutii cu 250 de companii despre mutarea operatiunilor din Marea Britanie in Olanda inaintea iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana, programata la 29 martie, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul Economiei a precizat intr-un raport ca un program de recrutare a adus 42 de companii sau filiale si 1.923 de locuri de munca din Marea Britanie in Olanda in 2018.

In raport sunt incluse banca japoneza de investitii Norinchukin, compania de presa TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess si Azimo, precum si asiguratorul maritim UK P&I Club printre companiile care au decis mutarea si care nu fusesera mentionate pana acum.

"In 2019, mai multe companii, printre care Discovery si Bloomberg, si-au anuntat deja intentia de a investi in Olanda din cauza Brexit-ului", a adaugat Ministerul Economiei.

"In plus, Agentia olandeza pentru investitii straine discuta cu peste 250 de companii straine care iau in considerare mutarea operatiunilor in Olanda dupa Brexit", a mai precizat Ministerul Economiei, adaugand ca majoritatea dintre acestea sunt olandeze, dar ca unele sunt si firme americane sau asiatice care isi reconsidera filialele europene.

Romania pierde peste 10...
Citeste si: Deficitul de talente, o gaura de 10 miliarde de euro pentru Romania

"Printre ele sunt companii din sectorul financiar, din media si publicitate, stiintele vietii si sanatate, dar si logistica", a explicat Ministerul Economiei din Olanda.


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Predictii 2019: Cum va afecta Brexitul industria farmaceutica