Guvernul olandez a anuntat sambata ca este in discutii cu 250 de companii despre mutarea operatiunilor din Marea Britanie in Olanda inaintea iesirii Regatului Unit din Uniunea Europeana, programata la 29 martie, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Ministerul Economiei a precizat intr-un raport ca un program de recrutare a adus 42 de companii sau filiale si 1.923 de locuri de munca din Marea Britanie in Olanda in 2018.

In raport sunt incluse banca japoneza de investitii Norinchukin, compania de presa TVT Media, furnizorii de servicii financiare MarketAxess si Azimo, precum si asiguratorul maritim UK P&I Club printre companiile care au decis mutarea si care nu fusesera mentionate pana acum.

"In 2019, mai multe companii, printre care Discovery si Bloomberg, si-au anuntat deja intentia de a investi in Olanda din cauza Brexit-ului", a adaugat Ministerul Economiei.

"In plus, Agentia olandeza pentru investitii straine discuta cu peste 250 de companii straine care iau in considerare mutarea operatiunilor in Olanda dupa Brexit", a mai precizat Ministerul Economiei, adaugand ca majoritatea dintre acestea sunt olandeze, dar ca unele sunt si firme americane sau asiatice care isi reconsidera filialele europene.

"Printre ele sunt companii din sectorul financiar, din media si publicitate, stiintele vietii si sanatate, dar si logistica", a explicat Ministerul Economiei din Olanda.

Sursa foto: Shutterstock /PR Image Factory

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri