Mike Pompeo, secretarul de stat american, a afirmat sambata ca Statele Unite ''vor trece la fapte'' pentru a sustine democratia in Venezuela, calificand totodata drept ''brute'' fortele de securitate ale presedintelui Nicolas Maduro care au deschis focul impotriva unor manifestanti, relateaza AFP.

''SUA vor trece la fapte impotriva celor care se opun reinstaurarii pasnice a democratiei in Venezuela. A sosit timpul acum de a actiona pentru a sustine cerintele poporului venezuelean disperat'', a scris pe Twitter secretarul de stat american Mike Pompeo (foto). ''Suntem solidari cu cei care isi continua lupta pentru libertate. #EstamosUnidosVE'', a adaugat el, potrivit Agerpres.

Pompeo a calificat drept ''brute'' fortele de securitate loiale presedintelui Nicolas Maduro care au tras asupra unor manifestanti provocand doi morti, potrivit organizatiei neguvernamentale Foro Penal, ce se opune regimului lui Maduro, si peste 300 de raniti, inclusiv columbieni, conform guvernului de la Bogota si altor surse.

Fortele de ordine au deschis focul la frontierele Venezuelei impotriva partizanilor opozantului Juan Guaido pentru a impiedica intrarea ajutoarelor umanitare internationale din tarile vecine, asa cum a ordonat Maduro.

Statele Unite extind...
Citeste si: SUA extind finantarea destinata marinei ucrainene dupa atacul Rusiei

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
2001 - 11 septembrie, ziua in care terorismul a lovit Statele Unite