Secretarul american de stat Mike Pompeo a susţinut faptul că ar exista dovezi semnificative conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, localitatea de unde s-a declanşat pandemia de COVID-19, transmite AFP.

''Există probe imense că de acolo a plecat'', a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie acordată postului ABC, însă a refuzat să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi, conform Agerpres.ro.

Dar ''China este cunoscută pentru predilecţia ei de a infecta lumea şi de a folosi laboratoare care nu respectă normele'', a ţinut el să adauge, afirmând în continuare că ''nu este prima dată când lumea este pusă în pericol de un virus provenit din laboratoarele chineze''.

Pe de altă parte, Mike Pompeo şi-a exprimat regretul asupra lipsei cooperării din partea autorităţilor chineze pentru a elucida originea pandemiei. ''Ei continuă să împiedice accesul occidentalilor, al celor mai buni medici. Trebuie să putem merge acolo. Încă nu avem eşantioanele virusului de care avem nevoie'', a argumentat şeful diplomaţiei americane.

Declaraţiile sale vin după ce preşedintele Donald Trump a spus joi că noul coronavirus provine din laboratorul de virusologie din Wuhan şi a ameninţat China cu noi taxe vamale.

OMS: coronavirusul este foarte probabil de origine animală şi nu este creat în laborator

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus apărut în China anul trecut a provenit de la animale şi nu a fost manipulat sau produs în laborator, relatează Reuters.

"Toate dovezile disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi nu a fost manipulat sau produs într-un laborator sau altundeva", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

"Probabil virusul este de origine animală", a mai spus ea, însă nu este clar modul în care virusul a traversat bariera între specii până la om, dar există cu siguranţă o gazdă de origine animală intermediară.

Sursa foto: Carlos Tischler / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri