Cum ataca IKEA piata mobilei inteligente

In aceasta vara, retailerul suedez IKEA, in colaborare cu producatorul de boxe inteligente Sonos, lanseaza gama de produse Symfonisk. Primele doua produse din aceasta gama sunt doua boxe inteligente, usor de integrat, care sunt si piese de mobilier: o lampa combinata cu o boxa audio si o boxa audio raft pentru carti.

Sonos face astfel primul pas catre segmentul mass market iar IKEA intra pe piata electronicelor audio, domeniu unde nu avea know how.

Cat costa mobilierul inteligent

Boxele IKEA-Sonos nu sunt boxe Bluetooth, ambele se conecteaza direct la Wi-Fi si pot reda muzica direct de pe internet., potrivit wired. In plus, boxele pot fi configurate exclusiv prin aplicatia de mobil Sonos, oferind inclusiv acces la tehnologia TruPlay, care ajusteaza redarea de sunet in functie de dimensiunea si forma spatiului in care boxele sunt folosite.

Boxele realizate in acest parteneriat, facute publice saptamana trecuta la Milan Design Week, sunt mai accesibile decat boxele Sonos. Astfel, lampa Symfonisk costa 180 de dolari, in timp ce raftul inteligent ajunge la 100 de dolari. Ambele produse vor fi lansate in luna august, in magazinele IKEA din SUA si Europa. De asemenea, acestea vor putea fi comandate online de pe site-ul companiei.

Citeste si:
IKEA încheie colaborarea cu un furnizor de lemn din China
IKEA încheie colaborarea cu...

Sonos e un producator american de sisteme audio wireless pentru casa, pozitionat in segmentul premium, motiv pentru care produsele au preturi semnificativ mai mari decat cele din gama entry-level.

De exemplu, un sistem surround 5.1 poate ajunge la 2000 de euro, iar pretul unui set de boxe wireless incepe de la 350 de euro.

Dispozitivele smart de la IKEA

Ideea IKEA de a integra tehnologia cu mobilierul face parte dintr-un proiect mai mare al suedezilor: retailerul are deja o gama de dispozitive smart, bazata pe protocolul de comunicatie wireless ZigBee.

Astfel, sub denumirea Tradfri, IKEA vinde, inclusiv In magazinele din Romania, becuri inteligente, priza wireless si senzor de miscare, gestionate de un dispozitiv tip gateway si o aplicatie de mobil dedicata.

Citeste si:
Cadouri de Ziua Indragostitilor pentru el: gadgeturi la reducere
Cadouri de Ziua...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri