UPDATE: Bilantul atentatelor care au lovit duminica hoteluri de lux si biserici catolice care celebrau Pastele s-a ridicat la 207 morti si peste 450 de raniti, a anuntat politia, potrivit AFP.



Bilantul ia in considerare victimele a opt deflagratii survenit pe insula, a precizat purtatorul de cuvant al politiei, Ruwan Gunasekera, intr-o conferinta de presa. "Nu putem confirma daca a fost vorba de atacuri sinucigase", a spus el, adaugand ca trei persoane au fost arestate.

Arhiepiscopul de Colombo, Malcom Ranjit, a cerut duminica guvernului din Sri Lanka "sa desfasoare o ancheta solida si impartiala" si "sa ii pedepseasca fara mila" pe cei vinovati, deoarece numai "animalele se pot comporta asa".

Trei biserici catolice din Sri Lanka - una in capitala Colombo, una la Negombo (nord) si una la Batticalo (est) - au fost atacate duminica dimineata in timpul slujbei de Paste. In total, opt explozii s-au produs in aceasta insula vizitata de numerosi turisti straini, starnind un val de emotie la nivel mondial. Seria de atacuri nu a fost inca revendicata

Bilantul seriei de explozii produse duminica la biserici si hoteluri de lux din Sri Lanka a crescut la 158 de morti, dintre care 35 de straini, transmite AFP citand o sursa din cadrul politiei, potrivit Agerpres.

UPDATE Reactia presedintelui Klaus Iohannis:

Presedintele Klaus Iohannis a condamnat, duminica, atacurile din Sri Lanka si a transmis ca libertatea religioasa si credinta trebuie aparate. "Condamn cu fermitate atacurile infioratoare la adresa oamenilor nevinovati din Sri Lanka in duminica Pastelui. Condoleante tuturor celor care au avut de suferit. Trebuie sa aparam libertatea religioasa si credinta", a scris seful statului pe Twitter.

UPDATE Reactia MAE:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis un mesaj in care se declara "socat" de atacurile din Sri Lanka. "Suntem socati de atacurile scandaloase din Sri Lanka! Sincere condoleante oamenilor din Sri Lanka. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta catre victime", este mesajul publicat pe pagina de Twitter a MAE.

Mai multe explozii au avut loc duminica, in dimineata slujbei de Paste la mai multe biserici, dar si in cadrul unor hoteluri de lux din Sri Lanka. Bilantul seriei de explozii a crescut la 158 de morti, dintre care 35 de straini.

Alte 254 de persoane au fost internate la spital in capitala Colombo si inca 60 de raniti au fost inregistrati in doua dintre explozii survenite in afara capitalei.

Cel putin 64 de oameni au murit chiar in capitala, unde au fost lovite de explozii trei hoteluri si o biserica, alti 67 de oameni au murit in atacul de la o biserica din Negombo, la nord de Colombo, iar alti 25 la o alta biserica in Batticaloa, in estul statului insular, conform aceleiasi surse.

Inca o explozie produsa duminica dupa amiaza la un hotel dintr-o suburbie a capitalei Colombo s-a soldat cu doi morti, a anuntat ulterior politia.

Responsabili din spitale citati de dpa au afirmat ca 185 de oameni, dintre care 12 straini si-au pierdut viata in explozii, iar alti 400 au fost raniti.

Atentatele nu au fost revendicate deocamdata, iar autoritatile nu au vorbit de o actiune terorista.

Lideri din intreaga lume au condamnat exploziile survenite de Pastele catolic, noteaza dpa. Presedintele afgan Ashraf Ghani a denuntat un atac "abonimabil asupra credinciosilor", iar cancelarul federal german Angela Merkel s-a declarat "ingrozita de vestea ca in Sri Lanka crestini au fost atacati si ucisi in timpul slujbei de Paste". "Terorismul, ura religioasa si intoleranta nu pot fi lasate sa castige", a subliniat pe Twitter purtatorul de cuvant al cancelarei.

La randul sau, ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a transmis pe Twitter ca, indiferent de motivatie, exploziile au fost "lase, barbare si sangeroase", la fel ca atacurile de luna trecuta de la o moschee din Noua Zeelanda, adaugand ca "terorismul nu cunoaste religie, natiune sau geografie".

Sursa foto: Twitter

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri