Vicepremierul Gabriel Oprea a mers, joi dupa-amiaza, la Calarasi, in urma exploziei de miercuri seara, declarand ca a fost trimis acolo de premierul Victor Ponta si ca va discuta "cu cei in drept" pentru a se stabili ce masuri vor fi luate pentru a-i ajuta pe oameni.

Gabriel Oprea a spus ca a vorbit cu locatarii ale caror apartamente au fost distruse de explozia de miercuri seara, precizand ca oamenii vor fi ajutati, relateaza Mediafax.
"Mergem la Prefectura ca sa discutam cu cei in drept, sa vedem ce masuri luam. Suntem aici ca sa-i ajutam pe oameni la greu", a spus vicepremierul.
El a precizat ca a fost trimis la Calarasi de premierul Victor Ponta.
O femeie de 46 de ani a murit, iar alte sase persoane au fost ranite, miercuri seara, in urma unei explozii produse intr-un bloc de locuinte din centrul municipiului Calarasi, opt apartamente fiind afectate de deflagrație, care nu a fost urmata de incendiu.
Patru echipaje de interventie ale ISU Calarași și mai multe autospeciale medicale au intervenit la fața locului, iar cladirea a fost evacuata. Pe scara blocului unde a avut loc explozia erau opt apartamente, iar deflagratia s-a produs intr-o locuinta de la primul etaj. La parterul imobilului, care are patru etaje, sunt mai multe spatii comerciale, respectiv o cafenea si birouri.
Una dintre persoanele ranite in explozia din Calarași, aflata in stare grava, a fost adusa, miercuri noapte, cu o mașina de terapie intensiva cu echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni" din Capitala, unde i s-a facut o tomografie, apoi a fost transferata la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Capitala. In prezent, aceasta este internata la sectia de terapie intensiva, avand arsuri pe 60 la suta din suprafata corpului. Persoana aflata in stare grava este proprietara apartamentului in care s-a produs deflagratia.
Celelalte cinci persoane ranite in explozie au fost externate, joi dimineata, din Spitalul Județean Calarași, unde fusesera aduse pentru ingrijiri medicale.
Autoritatile locale au pus, miercuri seara, la dispozitia familiilor ale caror apartamente au fost afectate de explozie un spatiu de cazare provizoriu, intr-un camin pentru elevi, insa o mare parte dintre locatarii blocului si-au petrecut noaptea la rude sau la prieteni.
Primarul municipiului Calarasi, Daniel Dragulin, a declarat, joi, ca o comisie formata din specialisti din mai multe domenii vor stabili daca structura de rezistenta a blocului in care s-a produs explozia a fost afectata, apoi se va concluziona daca pot fi facute reparatii in imobil.
Dragulin a precizat ca Primaria Calarasi va asigura tot ce este necesar, in functie de competentele institutiei.
Primarul a mai spus ca un singur locatar din blocul afectat de explozie a fost cazat la caminul de elevi pus la dispozitie de autoritati, ceilalti alegand sa mearga la rude sau la prieteni.
El a adaugat ca a aflat de la locatari ca acestia ar fi facut sesizari la numarul de urgenta 112 in legatura cu posibile scurgeri de gaze.
Locatarii blocului din Calarasi afectat de explozie si angajati ai cafenelei de la parterul cladirii sustin ca, miercuri, inainte de producerea deflagratiei, doi lucratori ai Distrigaz au venit la fata locului pentru a verifica daca exista scurgeri de gaz, dupa ce oamenii le-au solicitat interventia.
Reprezentantii Distrigaz Sud Rețele spun ca, in urma primelor cercetari, s-a stabilit ca explozia de la Calarasi s-a produs ca urmare a unei acumulari de gaze pe instalația de utilizare a gazelor naturale din interiorul apartamentului in care a avut loc deflagratia.
De asemenea, acestia afirma ca echipele Distrigaz Sud Rețele au fost sesizate cu privire la existența de miros de gaze pe casa scarii din blocul in care s-a produs explozia, fapt pentru care angajati ai companiei s-au deplasat imediat la fața locului pentru a face masuratori, insa nu au fost depistate scurgeri de gaze.
Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Calarasi au deschis, joi, un dosar penal in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa, vatamare corporala din culpa si distrugere, in cazul exploziei produse intr-un bloc din Calarasi, in acest caz fiind audiate deja mai multe persoane.
Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Calarasi, Ramona Tudor, a declarat ca audierile in cazul exploziei au inceput miercuri seara si vor continua si joi.
Ea a precizat ca vor fi audiate toate persoanele care se aflau in cafeneaua de la parterul imobilului in momentul deflagratiei, proprietarii apartamentelor afectate, dar si reprezentanti ai societatilor de distributie a gazelor si a energiei electrice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri