Potrivit informarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de sambata, ora 18.00, pana miercuri, la aceeasi ora, vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de peste 55-65 de kilometri pe ora, iar pe crestele montane inalte vor fi rafale de peste 80-90 de kilometri pe ora, arata Mediafax. Vremea va fi rece in toata tara, iar in cursul noptilor si al diminetilor se va produce bruma, local in regiunile nordice si centrale, in zona subcarpatica si izolat in restul teritoriului.

La munte si, trecator, in nordul si centrul tarii, precipitatiile, in general slabe cantitativ, vor fi mixte. In sud-estul tarii, sambata seara si in noaptea de sambata spre duminica va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 15 litri pe metru patrat.

Bucurestiul si judetele Ilfov, Teleorman, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea sunt, sambata, sub avertizare nowcasting cod galben de vant, care depaseste la rafala 55-65 de kilometri pe ora.

Cod galben de inundatii

In judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud, raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus si Somesul Mare, sunt astazi, pana la ora 16.00, sub avertizare cod galben de inundatii.

Citeste si:

Potrivit avertizarii transmise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie se pot produce pe unele rauri din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus si Somesul Mare, din judetele Maramures, Satu Mare si Bistrita-Nasaud.

Avertizarea cod galben de inundatii a fost emisa in urma precipitatiilor inregistrate in ultimele noua ore, a celor prognozate si a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte, a precizat INHGA. Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele rauri mici din bazinele hidrografice Lapus, Iza si Tur.