Avertizarea a fost emisa pentru unele zone din judetele Maramures, Satu Mare, Bistrita-Nasaud, Mures, Suceava, Neamt, Bacau, Harghita, Covasna, Vrancea, Buzau, Prahova, Dambovita, Arges, Brasov, Valcea, Sibiu, Hunedoara, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad, Alba, Bihor, Cluj si Salaj si va fi in vigoare de sambata, ora 18.00, pana duminica, la ora 20.00, potrivit News.ro.

In vestul, centrul si nordul tarii va ploua pe arii extinse, iar in restul teritoriului, ploile, mai ales averse, se vor semnala local. In judetele avertizate cu cod galben de ploi vor fi cantitati de apa de peste 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 25-30 de litri pe metru patrat.

In zona Muntilor Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali se vor acumula peste 40-50 de litri pe metru patrat, iar la altitudini mai mari de 1.500 de metri vor predomina ninsorile.

Citeste si:

Vantul va sufla tare, cu rafale ce vor depasi 60-70 de kilometri pe ora, iar pe creste 90 de kilometri la ora, viscolind si spulberand zapada.

Intensificari temporare ale vantului vor fi si in celelalte regiuni, in special duminica, cu viteze mai mari de 50-65 de kilometri pe ora in sudul tarii, inclusiv in Bucuresti.

Sursa foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com