Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, incepand din noaptea de vineri spre sambata si pana duminica la pranz va ploua in vestul, nord-vestul si nordul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50 de litri pe metru patrat, scrie Mediafax.

In Muntii Apuseni si grupele nordice ale Carpatilor Orientali, dar si la inaltimi de peste 1.800 de metri in celelalte masive, in noaptea de sambata spre duminica vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada. Precipitatii mixte sunt posibile duminica si in zonele de deal din vestul si nordul teritoriului.

In majoritatea regiunilor, temporar, vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, cu viteze de 55-60 de kilometri pe ora. La munte, in special in zona inalta, vantul va avea viteze de peste 90-100 de kilometri pe ora, trecator viscolind ninsoarea.

Citeste si:

Judetele care din noaptea de vineri spre sambata vor fi sub avertizare cod galben sunt: Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Timis, Arad, Hunedoara, Alba, Mures, Harghita, Suceava, Satu Mare si unele zone din judetele Neamt, Salaj, Bistrita-Nasaud, Cluj si Bihor.

Incepand de sambata, ora 09.00, va intra in vigoare avertizarea cod portocaliu de ploi, emisa pentru judetul Maramures si pentru unele zone din judetele Bihor, Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj. Pe parcursul zilei de sambata si in noaptea de sambata spre duminica, in judetul Maramures si in zonele de munte ale judetelor Bistrita-Nasaud, Bihor, Cluj si Salaj se vor acumula cantitati de apa care vor depasi local 50 de litri pe metru patrat si izolat 70 de litri pe metru patrat.

Sursa foto: Shutterstock