Partidul Democrat din Republica Moldova, condus de oligarhul Vladimir Plahotniuc, a decis sa cedeze puterea Guvernului investit de majoritatea ACUM - PSRM si condus de Maia Sandu. Reprezentantii Partidului Democrat au anuntat vineri seara retragerea de la guvernare prin demisia ministrilor Cabinetului condus de Pavel Filip, anunta Unimedia, citata de Hotnews.ro.

In urma sedintei de vineri a Consiliului Politic National al Partidului Democrat din Moldova (PDM), vicepresedintele PD, Vladimir Cebotari, a anuntat ca Partidul Democrat pleaca de la guvernare, iar incepand de astazi intregul cabinet de ministri condus de Pavel Filip Filip va demisiona.

"S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea solutiilor legate de solutionarea crizei politice, constitutionale si institutionale. Avem solutii juridice pentru ca binomul PSRM - ACUM sa poata prelua guvernarea legal, sa iasa din ilegalitatea in care se afla acum. Avand in vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare si de a debloca tara, dar in acelasi timp de a debloca tara din criza, PDM a decis retragerea de la guvernare prin demisia Guvernului. Aceasta este singura modalitate legala prin care se poate face acets lucru”, a declarat Vladimir Cebotari de la tribuna democratilor.

Agora.md. scria vineri, citand publicatia rusa Kommersant, ca Partidul Democrat din Moldova ar urma sa anunte deblocarea institutiilor de stat. Ziarul rus afirma ca situatia s-a schimbat dupa ce ambasadorul SUA in Republica Moldova a mers astazi la sediul PDM, unde s-a intalnit cu Vlad Plahotniuc. Diplomatul ar fi stat acolo doar 15 minute.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri