Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat, dupa vizita la Bucuresti unde a participat la ministeriala UE-SUA pe afaceri interne si justitie, ca SUA spera ca Romania va reveni asupra recentelor amendamente care ameninta sa submineze capacitatea de lupta impotriva coruptiei. Mentionam ca modificarile la Codurile Penal nu au intrat in vigoare, fiind in prezent la Curtea Constitutionala pentru a doua oara. Pe de alta parte, opozitia anuntat ca va anula acele modificarile operate deja de PSD-ALDE la legile justitiei si criticate de Comisia de la Venetia, inclusiv desfiintarea sectiei speciale.

”Romania este unul dintre cei mai puternici parteneri in lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere. Cu ajutorul Romaniei, am avut posibilitatea sa investigam si sa extradam membri ai unor grupuri de crima organizata implicati in actiuni globale de fraude pe internet. Romania a oferit de asemenea sprijin esential pentru DEA in ce priveste operatiuni impotriva traficului de droguri, conform G4Media.ro.

Parteneriatul nostru se bazeaza in mod traditional pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept si pe buna guvernare si pe intelegerea comuna ca acestea formeaza fundamentul pentru imbunatatirea prosperitatii si securitatii noastre comune.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri