Procurorul general al SUA: Speram ca Romania va reveni asupra recentelor amendamente care ameninta lupta anticoruptie

Procurorul general al Statelor Unite, William Barr, a declarat, dupa vizita la Bucuresti unde a participat la ministeriala UE-SUA pe afaceri interne si justitie, ca SUA spera ca Romania va reveni asupra recentelor amendamente care ameninta sa submineze capacitatea de lupta impotriva coruptiei. Mentionam ca modificarile la Codurile Penal nu au intrat in vigoare, fiind in prezent la Curtea Constitutionala pentru a doua oara. Pe de alta parte, opozitia anuntat ca va anula acele modificarile operate deja de PSD-ALDE la legile justitiei si criticate de Comisia de la Venetia, inclusiv desfiintarea sectiei speciale.

”Romania este unul dintre cei mai puternici parteneri in lupta impotriva criminalitatii transfrontaliere. Cu ajutorul Romaniei, am avut posibilitatea sa investigam si sa extradam membri ai unor grupuri de crima organizata implicati in actiuni globale de fraude pe internet. Romania a oferit de asemenea sprijin esential pentru DEA in ce priveste operatiuni impotriva traficului de droguri, conform G4Media.ro.

Parteneriatul nostru se bazeaza in mod traditional pe un angajament profund pentru respectarea valorilor democratice ale statului de drept si pe buna guvernare si pe intelegerea comuna ca acestea formeaza fundamentul pentru imbunatatirea prosperitatii si securitatii noastre comune.

Citeste materialul integral pe G4Media.ro.

Citeste si:
Eurodeputatii cer consens privind lupta anticoruptie din Romania
Eurodeputatii cer Romaniei sa...
Citeste si:
Tratament pentru cresterea parului
Tratament pentru cresterea...
Sursa foto: Billion Photos / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri