Grecia: Peste 50 de incendii de padure produse de vant si canicula

Sute de pompieri s-au luptat sambata cu flacarile in peste 50 de incendii de padure produse pe teritoriul Greciei, dintre care unul important, in apropiere de Atena, declansate de temperaturile caniculare si vanturile violente, informeaza AFP.

Peste 450 de pompieri si 23 de avioane au fost mobilizate in intreaga tara pentru combaterea acestor incendii care au facut ravagii mai ales pe insula Elafonissos si in jurul localitatii Marathon din apropiere de Atena.

Un camping si un hotel au de pe insula Elafonissos, precum si o colonie de vacanta din apropiere de Marathon fost evacuate, a subliniat agentia oficiala de presa ANA.

Marathon se gaseste la mica distanta de statiunea balneara Mati, unde 102 persoane au pierit in 2018 in cel mai ucigas incediu produs in pana acum in Grecia.

Se estimeaza ca duminica temperatura va urca pana la 40 de grade in anumite regiuni, unde este asteptata de asemenea o intetire a vantului.

Citeste si:
Grecia impune noi restricții de călătorie, după creșterea...
Grecia impune noi restricții...

Vineri, seful Protectiei civile Nikos Hardalias, care a plasat serviciile de urgenta la un nivel ridicat de alerta, a declarat ca este pentru prima oara dupa 2012 cand Grecia se confrunta cu o astfel de combinatie periculoasa intre temperaturi caniculare, vanturi puternice si seceta.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri