Sute de pompieri s-au luptat sambata cu flacarile in peste 50 de incendii de padure produse pe teritoriul Greciei, dintre care unul important, in apropiere de Atena, declansate de temperaturile caniculare si vanturile violente, informeaza AFP.

Peste 450 de pompieri si 23 de avioane au fost mobilizate in intreaga tara pentru combaterea acestor incendii care au facut ravagii mai ales pe insula Elafonissos si in jurul localitatii Marathon din apropiere de Atena.

Un camping si un hotel au de pe insula Elafonissos, precum si o colonie de vacanta din apropiere de Marathon fost evacuate, a subliniat agentia oficiala de presa ANA.

Marathon se gaseste la mica distanta de statiunea balneara Mati, unde 102 persoane au pierit in 2018 in cel mai ucigas incediu produs in pana acum in Grecia.

Se estimeaza ca duminica temperatura va urca pana la 40 de grade in anumite regiuni, unde este asteptata de asemenea o intetire a vantului.

Vineri, seful Protectiei civile Nikos Hardalias, care a plasat serviciile de urgenta la un nivel ridicat de alerta, a declarat ca este pentru prima oara dupa 2012 cand Grecia se confrunta cu o astfel de combinatie periculoasa intre temperaturi caniculare, vanturi puternice si seceta.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri