Iranul a descoperit un nou zacamant, cu rezerve de 53 de miliarde de barili de titei, in sud-vestul tarii, a anuntat duminica presedintele Hassan Rouhani la postul national de televiziune, transmit Press Association si Reuters.

"In pofida sanctiunilor americane, angajatii companiei nationale iraniene de petrol au gasit un zacamant cu rezerve de 53 de miliarde de barili de titei". Zacamantul se intinde pe o suprafata de 2.400 metri patrati si se afla in provincia Khuzestan, bogata in titei, a declarat seful statului iranian, conform Agerpres.ro.

Iranul este pe locul patru in lume in privinta rezervelor de titei, si pe locul doi in privinta rezervelor de gaze naturale, conform datelor Administratiei pentru Informatii Energetice din SUA (EIA).

Descoperirea ar putea majora cu o treime rezervele dovedite ale tarii cu o treime, estimate la 157 de miliarde de barili de titei, si ar putea deveni al doilea mare zacamant al Iranului dupa Ahvaz, care contine 65 de miliarde de barili de titei.

La bursa ICE Futures, cotatia barilului de petrol Brent din Marea Nordului se tranzactiona vineri la aproximativ 62,51 de dolari, in scadere fata de nivelul de varf din 2019, de 75 de dolari.

Citeste si:
SUA au lansat atacuri cibernetice impotriva Iranului
Statele Unite au lansat...

Sursa foto: saeediex / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Povestea fetitei venita din Iran pentru a deveni antreprenoare romanca