Iranul a descoperit un nou zacamant, cu rezerve de 53 de miliarde de barili de titei, in sud-vestul tarii, a anuntat duminica presedintele Hassan Rouhani la postul national de televiziune, transmit Press Association si Reuters.

"In pofida sanctiunilor americane, angajatii companiei nationale iraniene de petrol au gasit un zacamant cu rezerve de 53 de miliarde de barili de titei". Zacamantul se intinde pe o suprafata de 2.400 metri patrati si se afla in provincia Khuzestan, bogata in titei, a declarat seful statului iranian, conform Agerpres.ro.

Iranul este pe locul patru in lume in privinta rezervelor de titei, si pe locul doi in privinta rezervelor de gaze naturale, conform datelor Administratiei pentru Informatii Energetice din SUA (EIA).

Descoperirea ar putea majora cu o treime rezervele dovedite ale tarii cu o treime, estimate la 157 de miliarde de barili de titei, si ar putea deveni al doilea mare zacamant al Iranului dupa Ahvaz, care contine 65 de miliarde de barili de titei.

La bursa ICE Futures, cotatia barilului de petrol Brent din Marea Nordului se tranzactiona vineri la aproximativ 62,51 de dolari, in scadere fata de nivelul de varf din 2019, de 75 de dolari.

Sursa foto: saeediex / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri