Premierul Ludovic Orban a anuntat, marti, ca Adina Valean a primit, in unanimitate, votul Comisiei pentru Afaceri Juridice a Parlamentului European (JURI) privind candidatura pentru functia de comisar european din partea Romaniei, noteaza Agerpres.

"Doamna Adina Valean tocmai a primit votul in unanimitate din partea Comisiei JURI, adica certificatul de integritate", a informat Orban, la sedinta comisiilor pentru Afaceri europene din Parlament, in care Valean este audiata.

Europarlamentarul Adina Valean a primit aviz favorabil, marti, din partea comisiilor parlamentare reunite pentru Afaceri europene, pentru postul de comisar european. S-au inregistrat 25 de voturi "pentru" si trei abtineri.

Europarlamentarul Adina Valean, propusa comisar european din partea Romaniei, este audiata, marti, in comisiile de specialitate ale Parlamentului, prilej cu care a subliniat ca isi va pune intreaga experienta in sprijinul eforturilor UE si ale tarii noastre.

"Doresc sa va asigur ca voi pune intreaga mea experienta, din nou, pentru urmatorii cinci ani, in sprijinul eforturilor Uniunii si ale Romaniei, ca stat membru", a punctat Valean.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European va analiza marti, intr-o reuniune extraordinara, ''conflictele de interes potentiale sau reale'' ale comisarilor desemnati de Franta, Romania si Ungaria, conform proiectului de ordine de zi publicat pe site-ul sau. Reuniunea se va desfasura cu usile inchise.

Confirmarea de catre aceasta comisie a absentei oricarui conflict de interese este o conditie prealabila pentru a avea loc si audierea candidatilor in comisiile de specialitate aferente portofoliilor alocate, conform Regulamentului de procedura al Parlamentului European.

Dupa ce vor primi unda verde din partea JURI, cei trei candidati, Thierry Breton din partea Frantei, Adina Valean din partea Romaniei si Oliver Varhelyi din partea Ungariei, vor fi audiati in comisiile de specialitate in data de 14 noiembrie.

Lui Breton i s-a atribuit portofoliul ''Piata interna'', Valean a primit portofoliul ''Transporturi'', iar Varhelyi - "Vecinatate si extindere".

Primii candidati propusi de cele trei tari pentru posturile de comisari europeni - Sylvie Goulard (Franta), Rovana Plumb (Romania) si Laszlo Trocsanyi (Ungaria) - au fost respinsi.

Candidatii desemnati de restul tarilor membre ale UE (cu exceptia Regatului Unit) au fost audiati in perioada 30 septembrie - 8 octombrie.

Intrarea in functie a Comisiei Von der Leyen, prevazuta la 1 noiembrie 2019, a fost amanata pana la 1 decembrie 2019, in urma respingerii de catre eurodeputati a candidatilor francez, ungar si roman la functia de comisar european.

Ulterior, Franta a prezentat candidatura fostului ministru al economiei Thierry Breton, in timp ce Ungaria l-a propus pe actualul ambasador pe langa Uniunea Europeana, Oliver Varhelyi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri