Un judecator federal american a decis ca pana la 29 de milioane de utilizatori ai Facebook ale caror informatii personale au fost furate in septembrie 2018 nu pot da in judecata compania intr-un proces colectiv pentru a solicita despagubiri, dar pot cere imbunatatirea securitatii platformei de socializare, dupa o serie de deficiente.

Judecatorul William Alsup din San Francisco a spus ca nici costurile de monitorizare a datelor financiare si nici valoarea redusa a informatiilor personale furate nu reprezinta "o paguba cognoscibila", care sa justifice un proces colectiv pentru despagubiri, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Alsup a mai spus ca este nevoie de stabilirea individualizata a cheltuielilor provocate de timpul pierdut de utilizatori pentru a preveni pierderile.

Utilizatorii au obtinut dreptul de a da in judecata Facebook in mod colectiv pentru a cere monitorizarea automata a securitatii, imbunatatirea pregatirii personalului si educarea oamenilor in legatura cu atacurile hackerilor.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Setari Cookie-uri