29 Ianuarie 2007

Rusia poate depasi, pe plan economic, tari europene dezvoltate - vicepremier

Vicepremierul rus Dmitri Medvedev a declarat sambata la Davos ca Rusia va fi capabila, in curand, sa depaseasca Italia, Franta si Marea Britanie, bazandu-se pe una dintre metodele de calcul al bogatiei pe cap de locuitor, informeaza NewsIn.

"Rusia se afla in 2005 pe locul noua in lume" ca PIB pe cap de locuitor, calculat la preturile pietei, a anuntat vicepremierul. "Rusia este capabila, in urmatorii doi ani, sa ocupe a sasea pozitie si chiar sa depaseasca Italia, Franta si Marea Britanie", a afirmat Medvedev in timpul unui discurs sustinut la Forumul Economic Mondial.

PIB-ul la preturile pietei este forma uzuala de comparatie a produsului intern al tarilor sau regiunilor. Acesta reda suma valorii adaugate interne in preturile actuale ale pietei. Rusia a ocupat in 2006 locul 60 in lume in functie de PIB-ul pe cap de locuitor, in termeni absoluti, valoare care arata o ameliorare semnificativa, a subliniat oficialul, amintind ca tara sa afla pe locul 103 in lume in 1999.

El a anuntat si ca Rusia va avea, in 2007, un PIB echivalent celui mai ridicat nivel atins de URSS. Medvedev este considerat un favorit in cursa pentru Kremlin, inaintea alegerilor din 2008.



Citeste si