Topul vorbitorilor de limba engleza: Pe ce loc se afla Romania in acest clasament

Peste un miliard de oameni vorbesc engleza ca prima sau a doua limba si pentru sute de milioane aceasta este a treia sau a patra limba vorbita, conform unui nou raport realizat de EF Education First, citat de CNN. Dintre acestia, olandezii sunt cei mai fluenti vorbitori non-nativi de limba engleza de pe glob.

Rezultatele indexului de competente in engleza al EF Education First, companie internationala specializata in educatie cu sediul in Elvetia, bazat pe un test online efectuat gratuit de 2,3 milioane de voluntari - 59% de sex feminin si 41 de sex masculin - indica faptul ca olandezii sunt cei mai fluenti in aceasta limba.

Potrivit noului raport EF EPI 2019, Suedia este pozitionata pe locul al doilea, in timp ce Norvegia se afla pe locul al treilea. Urmatoarele pozitii ale clasamentului sunt ocupate de Danemarca, Singapore, Africa de Sud, Finlanda, Austria, Luxemburg si Germania.

Romania ocupa locul al 16-lea in acest clasament, dupa Ungaria (15) si inaintea Elvetiei (19), Greciei (22), Bulgariei (24), Frantei (31), Spaniei (35) si Italiei (36).

Pe ultimele pozitii ale clasamentului publicat pe site-ul www.ef.com se situeaza Arabia Saudita (98), Republica Kargaza (99) si Libia (100).

Citeste si:
Anunt intr-un bloc din Anglia: Engleza e singura limba vorbita aici
Brexit | Anunt pentru...

Tarile cu acces mai mare la computere si internet este posibil sa fi avut un numar mai mare de participanti, ceea ce ar fi putut influenta aceste rezultate, noteaza CNN.

In clasamentul pe orase cu cei mai fluenti vorbitori non-nativi de limba engleza, Amsterdam se afla pe primul loc, urmat de Stockholm, Copenhaga, Helsinki si Oslo. Bucuresti se afla pe locul 12, urmat de Budapesta.

Raportul EF EPI 2019 a constatat totodata ca engleza este cea mai studiata a doua limba la nivel mondial.

Sondajul EF Education First a fost realizat prin testarea vorbitorilor non-nativi de limba engleza din 100 de tari si peste 400 de orase si regiuni - 90% cu varste sub 40 de ani - care au acceptat sa participe voluntar la test

Citeste si:
UE ne oferă 370 de milioane de euro ca să rezolvăm problema...
România va primi 370 de...

Sursa foto: ito / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri