Premierul britanic Boris Johnson a promis sa reduca nivelul imigratiei daca Partidul Conservator va castiga alegerile din 12 decembrie, dar a subliniat ca in general nu se opune ideii ca in Regatul Unit sa soseasca si sa lucreze straini, transmite Reuters.

Britanicii se prezinta la vot joia viitoare in cadrul unui scrutin care va decide si soarta Brexitului, conform Agerpres.ro.

''Numarul imigrantilor se va reduce pentru ca noi vom putea sa controlam sistemul in felul acesta. Si nu cred ca este corect sa avem o abordare lipsita de control si de limite in acest domeniu'', a spus seful executivului de la Londra.

Johnson a adaugat ca se va concentra pe scaderea nivelului imigratiei, dar a precizat ca prioritate vor avea imigrantii calificati, care pot avea o contributie reala la dezvoltarea economiei britanice.

Regatul Unit a organizat alegeri in mai 2015 si iunie 2017, iar la referendumul din iunie 2016 a votat in proportie de 52% pentru iesirea din Uniunea Europeana. Scrutinul din 2017 s-a dovedit dezastruos pentru Partidul Conservator, formatiune condusa la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzand majoritatea in parlament.

Citeste si:
UPDATE Iohannis cere sesiune extraordinara pentru alegerea primarilor
UPDATE Klaus Iohannis a cerut...

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, in speranta consolidarii majoritatii sale, a lasat guvernul de la Londra incapabil de a-si asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Boris Johnson a semnatul acordul cu privire la Brexit