Premierul britanic Boris Johnson a promis sa reduca nivelul imigratiei daca Partidul Conservator va castiga alegerile din 12 decembrie, dar a subliniat ca in general nu se opune ideii ca in Regatul Unit sa soseasca si sa lucreze straini, transmite Reuters.

Britanicii se prezinta la vot joia viitoare in cadrul unui scrutin care va decide si soarta Brexitului, conform Agerpres.ro.

''Numarul imigrantilor se va reduce pentru ca noi vom putea sa controlam sistemul in felul acesta. Si nu cred ca este corect sa avem o abordare lipsita de control si de limite in acest domeniu'', a spus seful executivului de la Londra.

Johnson a adaugat ca se va concentra pe scaderea nivelului imigratiei, dar a precizat ca prioritate vor avea imigrantii calificati, care pot avea o contributie reala la dezvoltarea economiei britanice.

Regatul Unit a organizat alegeri in mai 2015 si iunie 2017, iar la referendumul din iunie 2016 a votat in proportie de 52% pentru iesirea din Uniunea Europeana. Scrutinul din 2017 s-a dovedit dezastruos pentru Partidul Conservator, formatiune condusa la acea vreme de fostul premier Theresa May, conservatorii pierzand majoritatea in parlament.

Decizia Theresei May de a convoca alegeri anticipate, in speranta consolidarii majoritatii sale, a lasat guvernul de la Londra incapabil de a-si asigura sprijinul parlamentar pentru acordul de Brexit negociat cu UE.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri