30 Ianuarie 2007

Germania planuieste inchiderea tututor minelor de carbune pana in 2018

Germania planuieste sa isi inchida toate minelede carbune pana in 2018, industria miniera germana beneficiind de subventii importante, aceasta decizie fiind luata la sfarsitul saptamanii trecute de guvernele regionale si cel federal si de social-democratii de centru-stanga.

Acest acord deschide calea unei emisiuni primare a grupului german RAG, care va folosi sumele obtinute pentru finantarea unor actiuni de curatare a mediului si pentru plata pensiilor minerilor. "Cred ca putem prezenta un plan preliminar comitetului coalitiei", a declarat potrivit NewsIn ministrul german al economiei, Michael Glos. Ministrul este un membru al partidului conservator, din care face parte cancelarul german Angela Merkel, care imparte puterea in Germania cu social-democratii, aparatori traditionali ai industriei de minerit.

Conform acestui acord, finalizat dupa luni de dispute, subventiile guvernamentale acordate industriei miniere vor fi sistate pana in 2018. insa in 2012 va avea loc o analiza pentru a decide daca o mica parte din activitatea de minerit va continua.

Sefii coalitiei de guvernare vor discuta luni acest acord. Germania are opt mine de carbune, localizate in nord-vestul Germaniei, aici lucrand aproximativ 36.900 de persoane. in cursul anului trecut minerii germani au produs aproximativ 21 milioane de tone de carbune.



Citeste si