Vanturile puternice si ploile torentiale cauzate de furtuna Elsa s-au abatut asupra Peninsulei Iberice in noaptea de joi spre vineri, provocand moartea a cel putin patru persoane in Spania si Portugalia, informeaza AFP.

Vineri dimineata, legaturile maritime dintre Maroc si Spania in stramtoarea Gibraltar au fost intrerupte din cauza vremii nefavorabile.

Pentru Spania, Portugalia, dar si pentru coasta atlantica a Frantei sunt prognozate noi intemperii, odata cu sosirea sambata a furtunii "Fabien".

In Portugalia, un barbat a murit intr-un accident rutier cauzat de caderea unui copac in regiunea Setubal, la 50 de kilometri sud de Lisabona, iar un altul in urma prabusirii unei case din districtul Viseu, la 300 kilometri nord de capitala.

In aceeasi regiune, un al treilea barbat este dat disparut, iar serviciile de urgenta se tem ca acesta a fost maturat de viituri in timp ce conducea un tractor pe un drum care s-a prabusit partial.

In Spania, un barbat a murit in urma unei alunecari de teren in muntii din Asturia, in nordul tarii, unde au fost inregistrate rafale de 160 kilometri/ora, iar un altul, dupa prabusirea unui zid intr-un parc din Santiago de Compostela, in nord-vestul peninsulei.

Acalmia relativa constatata vineri va fi insa de scurta durata, deoarece furtuna Fabien va ajunge sambata pe teritoriul portughez, aducand cu ea noi precipitatii si rafale de vant care vor ajunge la 120 kilometri/ ora in regiunile muntoase.

Cu toate acestea, impactul acestei a doua furtuni se asteapta sa fie mai putin intens, potrivit Institutul meteorologic portughez.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri