Presedintele american Donald Trump este considerat de germani mai periculos decat omologii sai rus Vladimir Putin, nord-coreean Kim Jong Un si chinez Xi Jinping, dar si decat liderul suprem iranian Ali Khamenei, indica un sondaj de opinie realizat de YouGov, citat de catre DPA si preluat de Agerpres.

Sondajul, realizat pe un esantion de 2.024 de persoane in perioada 16-18 decembrie, arata ca in opinia a 41% dintre germani Trump reprezinta cea mai mare amenintare dintre cei cinci lideri mentionati. O proportie de 17% dintre germani au optat pentru Kim, cate 8% pentru Putin si Khamenei, iar Xi este considerat cel mai mic pericol (7%).

In urma cu un an, sondajul similar realizat de YouGov arata ca 48% dintre germani il considerau pe Donald Trump mai periculos decat Vladimir Putin si Kim Jong Un.

Un alt sondaj, realizat de institutul Kantar pentru grupul media Funke, releva ca 57% dintre germani au incredere in presedintele francez Emmanuel Macron si doar 53% in cancelarul german Angela Merkel.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Unul din trei angajatori români vrea să recruteze angajați din străinătate
Setari Cookie-uri