Mai multe sate italiene care riscau sa ramana fara locuitori au inceput sa scoata la vanzare case la pretul de 1 dolar. Cumparatorii de ocazie s-au inghesuit sa cumpere, site-urile primariilor au fost blocate, iar localnicii au fost speriatii de turistii imobiliari aparuti peste noapte. Unde mai sunt astfel de case de vanzare in momentul de fata?

Anunturile caselor de vanzare cu 1 dolar au fost publicate cu cateva luni in urma, vestea raspandindu-se rapid si devenind virala la nivel international.

CNN scrie ca si in prezent mai exista astfel de case de vanzare, majoritatea in insula Sicilia, din sudul Italiei, cea mai saraca regiune a tarii (vezi harta de mai jos a localitatilor unde inca se vand astfel de case).

Pentru cei interesati de o astfel de achizitie, primul pas este vizitarea websiteurilor administrate de primariile satelor unde se afla imobilele. Avand in vedere ca majoritatea caselor sunt mai degraba ruine, este recomandabil sa si vizitati locatia pentru a vedea “pe viu” cum arata acestea.

Daca cererea de achizitie este aprobata de primaria locala, aceasta va lua legatura cu dumneavoastra si tranzactia propriu-zisa poate avea loc.

Totusi, nu uitati ca vanzarea caselor de 1 dolar are in spate o conditie foarte importanta: cumparatorii trebuie sa plateasca un depozit ce variaza intre 2.000 si 5.000 de euro si sa isi asume faptul ca va renova casa in urmatorii trei ani de la achizitie. Daca aceasta conditie este indeplinita, depozitul initial este returnat cumparatorului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri