Cel putin 14 persoane au murit dupa ce un avion de pasageri al companiei aeriene kazahe Bek Air s-a prabusit vineri in zori in timpul decolarii de pe aeroportul din Almaty, a informat vineri agentia Kazinform, preluata de agentiile internationale de presa.

UPDATE Kazahstan: Cel putin 14 morti in urma prabusirii avionului.

Aeronava Fokker 100 a pierdut din altitudine in timpul decolarii, a trecut printr-un gard de beton apoi a lovit o cladire rezidentiala de doua etaje, a precizat guvernul acestei republici foste sovietice, scrie AFP. Avionul a cazut intr-o zona locuita, a comunicat comitetul pentru situatii de urgenta, conform Agerpres.ro.

Accidentul s-a produs in apropiere de Kzyl-tu, localitate situata la nord-est de aeroportul fostei capitale kazahe, inima economica a tarii. Autoritatile nu au precizat daca exista victime si in randul locuitorilor din zona.

Echipele de salvare incercau sa-i scoata pe cei ramasi in interiorul avionului grav avariat, relateaza dpa.

Aproximativ 30 de persoane au fost ranite, dintre care 17 - inclusiv opt copii - se crede ca se afla in stare critica, au spus oficialii.

Cel putin 60 de persoane au supravietuit accidentului, potrivit paginii de Facebook a aeroportului, care a publicat lista cu numele lor.

Rapoartele initiale indica faptul ca la bord se aflau 100 de persoane - 95 de pasageri si cinci membri ai echipajului, potrivit guvernului.

Avionul zbura din Almaty si se indrepta spre Nur-sultan, capitala Kazahstanului.

Un reporter Reuters care s-a deplasat la locul accidentului a relatat ca in zona este ceata densa.

Autoritatile nu au sugerat nicio cauza posibila pentru accident. Comitetul aviatiei a declarat ca suspenda toate
zborurile cu acest tip de aparat in asteptarea unei anchete.

"Responsabilii vor fi pedepsiti potrivit legii", a scris pe Twitter presedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimand condoleante victimelor si familiilor acestora.

Bek Air se descrie pe site-ul sau drept prima companie aeriana low cost din Kazahstan. Ea spune ca opereaza o flota de sapte aeronave Fokker-10, un model de transport mediu construit de producatorul olandez de avioane Fokker.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri