Un sindicat german (UFO) reprezentand personalul de bord al companiei Lufthansa a afirmat joi ca va lansa un apel la o noua greva "in zilele urmatoare", ceea ce face sa planeze spectrul haosului in aceasta perioada de sarbatori, noteaza AFP.

UFO a precizat ca va oferi detalii despre aceasta actiune vineri la orele 16.00 GMT. Acest apel este ultimul episod dintr-o lunga lupta pentru conditii salariale si de munca mai bune in principala companie germana, conform Agerpres.ro.

Incetarea lucrului era asteptata dupa ce UFO a lansat amenintarea duminica, precizand insa ca nu va face greva in zilele de 24, 25 si 26 decembrie.

"Nu consideram grevele ca o solutie", a declarat un purtator de cuvant al Lufthansa pentru agentia dpa.

El a adaugat ca Lufthansa "continua sa creada" in procesul de arbitraj si ca este pregatita sa ia parte la noile discutii propuse de doi mediatori independenti pentru inceputul lunii ianuarie.

Citeste si:
O companie aeriana anuleaza zboruri catre Bucuresti marti si miercuri
O companie aeriana anuleaza...

O incetare a lucrului masiva de 48 de ore a personalului de bord, la inceputul lui noiembrie, a constrans compania aeriana germana sa anuleze 1.500 de zboruri in doua zile, afectand circa 200.000 de pasageri.

UFO cere in special conditii de lucru mai bune si salarii mai ridicate pentru noii angajati.

Lufthansa a refuzat mult timp sa discute cu UFO, pretinzand ca sindicatul slabit de un conflict permanent in fruntea sa nu mai are dreptul sa ii reprezinte pe cei 22.000 membri. Compania aeriana chiar a contestat in fata instantei statutul juridic al sindicatului.

Pe neasteptate, compania si-a schimbat atitudinea in cursul grevei din noiembrie, acceptand un arbitraj cu liderii UFO si doi mediatori.

Citeste si:
660 de zboruri, anulate pe aeroporturile din Berlin
660 de zboruri au fost...

Nici UFO, nici Lufthansa nu au oferit detalii despre discutii, dar presa germana a informat ca partile nu se pot pune de acord asupra temelor de abordat.

Patru din cele mai mici filiale ale grupului au fost afectate si ele de acest conflict care dureaza de mai multe luni.

O greva cu o durata de o zi la 20 octombrie a antrenat mai multe anulari ale zborurilor la Eurowings, Germanwings, SunExpress si Lufthansa CityLine.

Citeste si:
GREVA in Berlin: Toate zborurile au fost anulate pe aeroporturi
GREVA in Berlin: Aproape...
Sursa foto: Nate Hovee / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Sute de zboruri anulate din cauza grevelor din Franta si Germania
Setari Cookie-uri