Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa a intrat in greva vineri la Frankfurt incepand cu ora 05.00 (06.00 ora Romaniei), iar aceasta va dura pana la ora 13.00 (14.00 ora Romaniei), a anuntat sindicatul german Ufo, citat de AFP.
Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marti ca va cere intreruperea temporara a activitatii la Lufthansa in Germania "anuntata in ultimul moment" si "foarte curand". "Pregatim o greva cu durata nedeterminata, pe termen mediu", a adaugat Nicoley Baublies, presedintele sindicatului, potrivit Mediafax.

Aproximativ 840 de zboruri ale companiei decoleaza si aterizeaza in fiecare zi pe aeroportul din Frankfurt (vest), care constituie baza principala a companiei.

Joi dimineata, sindicatul a anuntat pe site-ul sau de Internet ca "vineri va fi prima zi in care greva se va concretiza", dar nu a precizat ce aeroporturi vor fi vizate.

Compania aeriana a anuntat ca va "depune toate eforturile" pentru a reduce atat cat este posibil consecintele grevei si pentru a-si informa cat mai bine clientii.

In aprilie, Ufo a cerut o crestere a salariilor cu 5 la suta pe 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Ufo sustine ca aproximativ doua treimi din totalul de 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii sai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri