Personalul navigant de pe aeronavele comerciale ale principalei companii aeriene germane Lufthansa a intrat in greva vineri la Frankfurt incepand cu ora 05.00 (06.00 ora Romaniei), iar aceasta va dura pana la ora 13.00 (14.00 ora Romaniei), a anuntat sindicatul german Ufo, citat de AFP.

Sindicatul german al personalului navigant de pe aeronavele comerciale, Ufo, a afirmat marti ca va cere intreruperea temporara a activitatii la Lufthansa in Germania "anuntata in ultimul moment" si "foarte curand". "Pregatim o greva cu durata nedeterminata, pe termen mediu", a adaugat Nicoley Baublies, presedintele sindicatului, potrivit Mediafax.

Aproximativ 840 de zboruri ale companiei decoleaza si aterizeaza in fiecare zi pe aeroportul din Frankfurt (vest), care constituie baza principala a companiei.

Joi dimineata, sindicatul a anuntat pe site-ul sau de Internet ca "vineri va fi prima zi in care greva se va concretiza", dar nu a precizat ce aeroporturi vor fi vizate.

Compania aeriana a anuntat ca va "depune toate eforturile" pentru a reduce atat cat este posibil consecintele grevei si pentru a-si informa cat mai bine clientii.

In aprilie, Ufo a cerut o crestere a salariilor cu 5 la suta pe 15 luni si retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera trei ani de stagnare. Sindicatul a respins ferm folosirea personalului de bord interimar in avioanele Lufthansa.

Ufo sustine ca aproximativ doua treimi din totalul de 18.000 de stewardese si stewarzi ai companiei aeriene germane sunt membrii sai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Sute de zboruri anulate din cauza grevelor din Franta si Germania
Setari Cookie-uri