Armata Statelor Unite ale Americii le-a interzis soldatilor sa mai foloseasca celebra aplicatie TikTok pe telefoanele de serviciu, din cauza unor ingrijorari cu privire la securitatea datelor.

Armata SUA se alatura Marinei americane care a luat aceeasi decizie tot luna aceasta sustinand ca aplicatia chinezeasca reprezinta o amenintare cibernetica. Autoritatile sunt ingrijoratate ca aplicatia ar putea fi folosita pentru a colecta datele personale ale cetatenilor americani in scopul de a le furniza autoritatilor chineze, conform cnn.com.

Anul acesta, TikTok a platit o amenda de 5,7 milioane de dolari in Statele Unite ale Americii, in urma unor acuzatii cu privire la colectarea ilegala a datelor unor utilizatori cu varste sub 13 ani.

TikTok a fost lansat de compania chinezeasca ByteDance in 2017, cu putin timp inainte de a fuziona cu Musical.ly, o companie prezenta pe piata americana pe care ar fi cumparat-o cu suma de 1 miliard de dolari. Tranzactia este in acest moment anchetata de catre autoritatile americane din motive de securitate nationala.

TikTok este o aplicatie extrem de populara in randul tinerilor, fiind descarcata de peste 750 de milioane de ori in ultimii ani. Aceasta le permite utilizatorilor sa creeze continut video pe care, de cele mai multe ori, adauga coloane sonore ce contin diverse piese muzicale sau replici din filme. Conform statisticilor prezentate in raportul Digital Marketing Report, realizat de iSense Solutions, la jumatatea acestui an in Romania erau peste 170.000 de utilizatori ai aplicatiei.

Sursa foto: XanderSt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri