Un sistem de inteligenta artificala al Google poate fi la fel de eficace ca radiologii in depistarea femeilor care pot dezvolta cancer de san, pe baza examinarii mamografiilor, si a dovedit ca poate reduce erorile, potrivit unor cercetatori din Statele Unite si Marea Britanie.

Studiul, publicat in revista Nature, este cea mai recenta cercetare care arata ca inteligenta artificiala are potentialul de a imbunatati acuratetea examinarilor pentru cancerul de san, care afecteaza una din opt femei la nivel mondial, transmite Reuters, potrivit Ziare.com.

Radiologii rateaza circa 20% dintre cancerele de san in mamografii, potrivit American Cancer Society, iar jumatate dintre toate femeile care sunt investigate pe parcursul a 10 ani au rezultate pozitive false.

Descoperirile studiului, dezvoltat de divizia de inteligenta artificiala DeepMind a grupului Alphabet, care a fuzionat cu Google Health in septembrie, reprezinta un progres major pentru potentialul de detectare timpurie a cancerului de san, a declarat Mozziyar Etemadi, unul dintre co-autorii studiului, de la Northwestern Medicine, din Chicago.

Echipa, care a inclus cercetatori ai Imperial College London si National Health Service din Marea Britanie, a instruit sistemul sa identifice cancere de san pe zeci de mii de mamografii.

Sursa foto: shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inteligenta artificiala si realitatea paralela, la tot pasul in aeroporturi
Setari Cookie-uri