Un inalt responsabil iranian a avertizat ca Teheranul va ataca Israelul si va transforma in "praf si pulbere" orasele Tel Aviv si Haifa daca SUA isi vor pune in aplicare cele mai recente amenintari ale presedintelui Donald Trump si va lovi 52 de tinte iraniene, informeaza luni AFP.

Tensiunile dintre Teheran si Washington au inregistrat o noua escaladare dupa asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis vineri intr-un atac american la Bagdad. Personaj carismatic si popular in Iran, generalul Soleimani era seful Fortei Al-Quds, unitatea de elita a Gardienilor Revolutiei, armata ideologica a Republicii Islamice, si cu acest titlu arhitectul strategiei tarii in regiune, conform Agerpres.ro.

Iranul a promis ca va razbuna moartea lui, printr-o "actiune militara", insa Trump a anuntat sambata ca va lovi 52 de tinte in Iran, "foarte repede si foarte dur", daca Republica Islamica va ataca personal sau obiective americane. Unele dintre aceste tinte iraniene "sunt de nivel foarte inalt si foarte importante pentru Iran si pentru cultura iraniana", a avertizat Trump pe Twitter, adaugand: "SUA nu mai doresc amenintari!".

"Domnule Trump, ati notat pe Twitter ca veti ataca 52 de tinte in Iran? Ati notat pe Twitter ca veti ataca din nou daca Iranul se va razbuna? Fiti sigur ca (in acest caz) Iranul va reduce in praf si pulbere Haifa si centrele (urbane) israeliene, intr-un mod in care Israelul va fi ras de pe suprafata globului", i-a raspuns, potrivit agentiei Isna, Mohsen Rezai, fost comandant-sef al Gardienilor Revolutiei, astazi secretar al Consiliului pentru Discernamantul Interesului Superior al Regimului (cu rol de mediere intre parlament si executiv), post-cheie in sistemul politic iranian.

"Daca America va lua cea mai mica masura dupa riposta noastra militara, noi vom transforma Tel Aviv si Haifa in praf si pulbere", a mai dat asigurari Rezai pe contul sau de Twitter.

Citeste si:
Israelul ia masuri si se declara solidar cu SUA
Israelul ia masuri si se...

Republica Islamica Iran nu recunoaste existenta Israelului. Mai multi generali ai sai au amenintat deja in trecut ca vor ataca statului israelian sau ca il vor distruge in caz de atac al SUA impotriva teritoriului iranian.

Sursa foto: saeediex / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Iranul a lansat rachete asupra bazelor americane din Irak