31 Ianuarie 2007

France Telecom a incalcat prevederile antitrust

Instanta europeana a decis ca operatorul France Telecom a incalcat legislatia antitrust si a practicat tarife mult sub costuri pentru serviciile de Internet in banda larga, dezavantajand astfel competitorii din acest sector.

Tribunalul a mai impus si o amenda de 10,35 milioane de euro pentru operatorul de comunicatii la care statul francez este inca actionar. Divizia Wanadoo a fostului operator monopolit francez a furnizat servicii de Internet de mare viteza la preturi care nu acopereau costurile reale ale acestor servicii punand firmele rivale in imposibilitatea de a egala sau depasi aceasta oferta, informeaza NewsIn.

Politica agresiva de reducere a preturilor pentru serviciile de Internet a inceput, la Wanadoo, inca din martie 2001, odata cu declansarea unor campanii de marketing sustinute, iar, in octombrie 2002, France Telecom a scazut preturile pentru furnizarea de Internet cu peste 30%.

Potrivit oficialilor europeni citati de Reuters, compania spera sa recupereze pierderile provocate de vanzarea sub costuri prin practicarea unor tarife mari la interconectarea cu alti operatori.



Citeste si