Tibet, supranumit ''acoperisul lumii'', a devenit din ce in ce mai calduros si mai umed in ultimii 39 de ani, conform Centrului pentru mediu din regiunea autonoma Tibet din sud-vestul Chinei, citat de agentia Xinhua.

In perioada 1981-2019, temperaturile medii anuale inregistrate in regiune au crescut cu 0,4 grade Celsius la fiecare zece ani. De asemenea, cantitatile de precipitatii anuale au crescut cu 11,1 mm, in medie, pe deceniu, conform informatiilor publicate joi in Buletinul de Mediu din Tibet din 2019, scrie Agerpres.

Temperatura medie din Tibet in 2019 a fost de 5,2 grade Celsius, cu 0,5 grade mai ridicata decat in anii obisnuiti. Cantitatea medie de precipitatii a fost de 468,4 mm anul trecut, apropiata de cea din anii obisnuiti, de 460,2 mm.

Un reprezentant al Centrului pentru mediu din Tibet, Ma Pengfei, a declarat ca in contextul incalzirii globale, efectul de crestere a temperaturilor este mai semnificativ in zona Platoului Tibet (Qinghai-Tibet) comparativ cu celelalte regiuni.

Citeste si:
Contra-anotimpurile distrug agricultura. Productia va scadea
Producatorii agricoli trag un...
Sursa foto: Lao Ma / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Sporturile de iarna in pericol: sezonul se schi se scurteaza
Setari Cookie-uri