Brexit-ul va ajunge sa ii faca Regatului Unit al Marii Britanii o paguba de 200 de miliarde de lire sterline la nivelul economiei pana la finalul acestui an. Valoarea este apropiata de nivelul contributiei platite de catre Regat catre Uniunea Europeana in cei 47 de ani de cand a aderat, aceasta contributie fiind unul dintre motivele pe care s-a bazat campania pro Brexit.

Conform analizei facute de catre Bloomberg Economics, costul pe care il are votul inregistrat in Regat cu privire la parasirea Uniunii Europene a ajuns deja la 130 de miliarde de lire sterline, urmand sa ajunga la 200 de miliarde de dolari pana la finalul anului. Economistii au descoperit faptul ca incertitudinea cauzata la nivelul mediului de business a contribuit puternic la acest impact, conform businessinsider.com.

Evolutia economica din ultimii doi ani a facut ca Regatul Unit al Marii Britanii sa aiba cea mai slaba crestere din G7, grupul din care fac parte unele dintre cele mai puternice economii precum SUA sau Canada. De asemenea, economistii precizeaza ca economia Regatului Unit al Marii Britanii ar fi fost cu 3% mai mare in prezent daca Brexit-ul nu ar fi fost votat.

Contributia pe care Regatul Unit al Marii Britanii a platit-o de la momentul aderarii in 1973 pana in prezent, ajutastata la nivelul inflatie, este de 215 de miliarde de lire sterline, suma ce ar urma sa fie depasita anul viitor, avand in vedere cum evolueaza situatia legata de Brexit.

Citeste si:
Franciza de pizza - costurile si investitiile unui restaurant
Francize de pizza - care sunt...
Sursa foto: Michael Tubi / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Experti: UK trebuie sa reduca salariul minim pentru straini
Setari Cookie-uri