Conducerea Partidului Conservator a anuntat oficial ca Boris Johnson este noul premier al Marii Britanii.

Orice Brexit fara acord ar fi o ''tragedie'' atat pentru Uniunea Europeana, cat si pentru Regatul Unit, dar blocul comunitar ramane angajat fata de acordul deja negociat cu Londra, a declarat marti prim-vicepresedintele in exercitiu al Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit Reuters.

''Boris Johnson si-a acordat timp pentru a se decide daca este de o parte sau de cealalta in aceasta disputa. El si-a oferit mult timp pentru a se decide si acum pozitia sa este clara'', a spus Timmermans, referitor la fostul ministru de externe britanic, care a fost numit prim-ministru al Regatului Unit, conform Agerpres.ro.

''Cred ca si pozitia UE este clara. Regatul Unit a ajuns la un acord cu Uniunea Europeana si UE va ramane consecventa cu privire la acel acord'', a adaugat reprezentantul CE, care s-a referit la promisiunea repetata a lui Boris Johnson de a renegocia acordul cu Bruxellesul.

In conditiile in care Boris Johnson, care a condus campania pro-Brexit inainte de referendumul din 2016, a devenit premier al Marii Britanii, blocul comunitar se pregateste pentru un Brexit fara acord, dar ia in considerare si o posibila amanare a iesirii Regatului Unit.

Citeste si:
Donald Trump recomanda Londrei un Brexit fara acord
Donald Trump recomanda...

Irlanda este sub presiune din partea altor state UE pentru a pregati frontiera sensibila de pe insula pentru controalele care vor deveni necesare dupa Brexit, in special in cazul unei iesiri fara acord, noteaza Reuters.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Brexit fara acord: ce risca Marea Britanie