Brexitul ar putea marca inceputul sfarsitului pentru Uniunea Europeana, a declarat ieri, in plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, politicianul britanic Nigel Farage, in ultima sa interventie in calitate de eurodeputat, relateaza Press Association.

In dezbaterea care precede ratificarea acordului de retragere a Marea Britanie din Uniunea Europeana, Nigel Farage a subliniat ca Regatul Unit ''nu revine niciodata'' in Uniunea Europeana, scrie Agerpres.

Liderul Partidului Brexit a spus ca parasirea Uniunii Europene ''ar trebui sa fie apogeul ambitiilor sale politice'', dar a sugerat ca Brexitul ar putea declansa o dezbatere mai ampla despre viitorul Uniunii Europene. ''Sper ca aceasta este inceputul sfarsitului acestui proiect. Este un proiect rau, nu este doar nedemocratic, ci este antidemocratic'', a afirmat Nigel Farage.

''Ce se intampla la ora 23:00 in aceasta vineri, 31 ianuarie 2020, marcheaza un punct fara intoarcere; odata ce am plecat nu ne mai intoarcem, restul sunt detalii'', a incheiat el.

La finalul interventiei sale, Nigel Farage si colegii sai europarlamentari din Partidul Brexit au fluturat in plenul PE mici drapele ale Regatului Unit si au inceput sa aplaude, presedintele de sedinta cerandu-le sa paraseasca sala de plen.

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri