Brexitul ar putea marca inceputul sfarsitului pentru Uniunea Europeana, a declarat ieri, in plenul Parlamentului European reunit la Bruxelles, politicianul britanic Nigel Farage, in ultima sa interventie in calitate de eurodeputat, relateaza Press Association.

In dezbaterea care precede ratificarea acordului de retragere a Marea Britanie din Uniunea Europeana, Nigel Farage a subliniat ca Regatul Unit ''nu revine niciodata'' in Uniunea Europeana, scrie Agerpres.

Liderul Partidului Brexit a spus ca parasirea Uniunii Europene ''ar trebui sa fie apogeul ambitiilor sale politice'', dar a sugerat ca Brexitul ar putea declansa o dezbatere mai ampla despre viitorul Uniunii Europene. ''Sper ca aceasta este inceputul sfarsitului acestui proiect. Este un proiect rau, nu este doar nedemocratic, ci este antidemocratic'', a afirmat Nigel Farage.

''Ce se intampla la ora 23:00 in aceasta vineri, 31 ianuarie 2020, marcheaza un punct fara intoarcere; odata ce am plecat nu ne mai intoarcem, restul sunt detalii'', a incheiat el.

La finalul interventiei sale, Nigel Farage si colegii sai europarlamentari din Partidul Brexit au fluturat in plenul PE mici drapele ale Regatului Unit si au inceput sa aplaude, presedintele de sedinta cerandu-le sa paraseasca sala de plen.

Citeste si:
Brexit, subiect de film. Warner Bros. va adapta o carte de memorii
Iesirea Marii Britanii din...

Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Roma și Bilbao iau în calcul să renunțe să găzduiască EURO 2020
Setari Cookie-uri