The New York Times a analizat cele sapte saptamani ale epidemiei provocate de noul coronavirus din China, de la aparitia primelor simptome, la inceputul lunii decembrie, la decizia de a inchide orasul Wuhan, prin intermediul a zeci de interviuri cu rezidenti, medici si oficiali, scrie Mediafax.

O boala misterioasa a lovit sapte pacienti dintr-un spital, iar un medic a incercat sa isi avertizeze colegii de breasla. "Este carantina in sectia de urgente", a scris medicul Li Wenliang pe un chat, pe 30 decembrie, referindu-se la acesti pacienti. "Este infricosator", i-a raspuns un coleg, dupa care a intrebat de epidemia care a izbucnit in China in 2002 si care a ucis aproape 800 de persoane. "Revine SARS (Sindromul Acut Respirator Sever, n.r.)?".

Apoi, in mijlocul noptii, autoritatile din Wuhan l-au convocat pe Li, pentru a le spune de ce a raspandit "zvonuri", iar, trei zile mai tarziu, acesta a fost fortat sa semneze o declaratie potrivit careia avertismentul sau constituie "comportament ilegal".

Boala nu era SARS, ci ceva similar, o maladie provocata de un nou tip de coronavirus, care ulterior a dus la decesul a 304 persoane si infectarea a 14.380 de oameni la nivel mondial.

Modul in care Guvernul chinez a gestionat etapa initiala a epidemiei - alegand sa secretizeze totul in loc sa confrunte in mod deschis criza in crestere, pentru a evita avertismentul public si stanjeneala politica - a permis virusului sa se raspandeasca rapid, scriu jurnalistii de la The New York Times.

Sursa foto: Luis Melendez | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri