5 Februarie 2020

Numarul mortilor din cauza coronavirusului a urcat la 490 in China



Numarul de decese confirmate cauzate de noul coronavirus in China a ajuns la cel putin 490, dupa ce autoritatile din provincia Hubei au anuntat 65 de noi cazuri de deces, relateaza AFP.

In actualizarea sa zilnica, comisia de sanatate din provincia Hubei (centru), epicentrul noii epidemii, a raportat, de asemenea, o crestere accentuata a numarului de persoane infectate, cu 3.156 de noi cazuri confirmate. scrie Hotnews.

Numarul purtatorilor de noul coronavirus depaseste de acum 23.500 in China continentala in ansamblu, avand in vedere elemente comunicate anterior de guvernul central, potrivit Agerpres.

Hong Kong a raportat marti primul deces din cauza noului coronavirus, aceasta fiind a doua persoana din afara Chinei continentale ucisa de epidemia care a provocat pana acum aproape 490 de victime, raspandindu-se tot mai mult prin lume si provocand temeri in privinta economiei globale, transmite Reuters.

In ultimele 24 de ore au fost evacuati si mai multi cetateni straini din orasul Wuhan, iar mii de persoane sunt blocate pe o nava de croaziera japoneza dupa ce un pasager a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.



Citeste si