Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a ajuns duminică la 2.442 de morţi după anunţul altor 97 de decese, toate, cu excepţia unuia, înregistrate în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei cu noul coronavirus, informează AFP, potrivit Agerpres.

Cele mai multe dintre decesele nou anunţate au fost înregistrate în Wuhan, capitala provinciei Hubei, plasată în carantină din 23 ianaurie şi unde locuiesc 11 milioane de persoane.

Comisia Naţională pentru Sănătate din China a anunţat 648 de noi cazuri de contaminare confirmate pe teritoriul ţării, numărul total de infectări ajungând astfel la aproape 77.000 în China continentală (cu excepţia Hong Kong şi Macao).

Apărut în decembrie la Wuhan, coronavirusul s-a propagat în peste 25 de ţări şi suscită o îngrijorare crescută din cauza noilor focare din Europa şi Orientul Mijlociu.

Autorităţile chineze au creat o anumită confuzie asupra bilanţului contaminărilor şi deceselor în China, modificând de mai multe ori metoda de calcul.

Numărul de decese anunţat duminică pentru ultimele 24 de ore este în scădere uşoară în comparaţie cu cel comunicat în ziua precedentă (97, în comparaţie cu 109 sâmbătă), dar numărul de noi contaminări înregistrează o creştere (648, în comparaţie cu 397).

Sursa foto: SamaraHeisz5 / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri